Tickets
Shop
Nieuws 13 feb 2020

Dilemma's met Stefan Westenbroek: 'Ik ben helemaal niet zo van de kou'

In de rubriek 'dilemma's op donderdag' confronteert schaatsen.nl elke week bekende en minder bekende schaatsers en inlineskaters met grote en kleine dilemma's. Zo leren we ze pas écht goed kennen! Deze week is het de beurt aan Stefan Westenbroek.

Foto : Hanneke Mennens

Bio
Naam: 
Stefan Westenbroek
Geboortedatum: 05-03-2002
Woonplaats: Ommen
Team: RTC Oost
Specialiteit: 500 en 1000 meter
Opmerkelijk: 
Brak afgelopen zomer met voetballen zijn kuitbeen en werd acht maanden later Nederlands kampioen op de 500 meter.
Instagram: @stefanwestenbroek

500 meter of 1000 meter
"Dan kies ik voor de 1000 meter. Je kunt daar een foutje maken zonder dat het je hele rit bepaalt. Het is ook iets meer schaatsen dan de 500 meter, waar je gewoon moet doorbeuken."

Wereldrecord of wereldkampioen
"Een wereldrecord rijden is écht een momentopname en dat vind ik prachtig. Natuurlijk kan hij weer verbroken worden, maar ik denk dat het je een gigantische kick geeft als je kunt zeggen dat je de allersnelste van de wereld bent. Een wereldrecord zou ik dan juist wél weer op de 500 meter willen rijden vanwege de hoge snelheid. Als ik ooit het wereldrecord van Pavel Kulizhnikov aan flarden kan rijden, zou dat fantastisch zijn, haha."

Aanmoedigen of aangemoedigd worden
"Ik vind aanmoedigen heel tof, maar om uiteindelijk zelf te mogen rijden en dus aangemoedigd te worden, vind ik het allergaafst. Mijn vrienden uit Ommen waren bij de NK Afstanden en zij juichten me vanuit de bocht toe. Dat was supervet!"

Wielrennen of inlineskaten
"Inlineskaten. In Nederland vind ik drie uur op een fiets zitten niet altijd heel leuk, hoewel het in het buitenland prachtig kan zijn. Ik heb vroeger ook wedstrijden inlineskaten gedaan. In de winter heb ik altijd veel spanningen voor een wedstrijd en dan vind ik het juist lekker om in de zomer te ontspannen met inlineskaten. Het klinkt misschien gek uit de mond van een schaatser, maar ik ben ook helemaal niet zo van de kou. Ik vind de zomer veel leuker: met vrienden aan een meertje zitten, lekker fietsen, skaten, buiten zijn en bruin worden."

Dit bericht bekijken op Instagram

🚴🏽‍♂️🚴🏽‍♂️

Een bericht gedeeld door Stefan Westenbroek (@stefanwestenbroek) op

Schaatsen in Nederland of schaatsen in het buitenland
"Toch wel in het buitenland. Ik heb nu nog niet veel ervaring met schaatsen in het buitenland, dat ga ik nu weer opdoen met het WK, maar ik heb bijvoorbeeld wel een trainingskamp gehad in Inzell. Dat is dan toch wel anders met het uitzicht, de natuur en de andere banen: prachtig!"

Altijd in de regen fietsen of elke rit een lekke band
"Elke rit een lekke band, omdat ik denk dat je dan ook steeds sneller leert banden te wisselen. Dan heb je het binnen vijf minuten gefixt. In de regen fietsen vind ik alleen maar lekker bij mountainbiken. Lekker in de modder, haha."

In bloedvorm langs de baan of in slechte vorm op het ijs
"In bloedvorm langs de baan, want je kan toch niet optimaal presteren op de baan. Het is natuurlijk wel frustrerend dat je anderen ziet presteren terwijl je weet dat jij dat ook zou kunnen, maar ik ga dan wel lekker aanmoedigen."

Elke keer op het podium gigantische hoogtevrees krijgen of altijd verkeerd om staan op het podium
"Dat laatste vind ik niet kunnen, dan maar hoogtevrees hebben en je eroverheen zetten. Met je rug naar het publiek staan, kun je niet maken. Dat is hartstikke onbeleefd!"

Dit bericht bekijken op Instagram

2020 new year, new chances @dezilverenbal

Een bericht gedeeld door Stefan Westenbroek (@stefanwestenbroek) op

Ronaldo of Messi
"Messi vind ik een wat socialere speler en zijn spel is ook prachtig. Ik vind Ronaldo ook tof hoor. Hij heeft het ook goed geregeld met zijn auto’s, maar qua voetbalvermogen kies ik sowieso Messi."

Ajax of Feyenoord
"Geen van tweeën, haha. Vroeger had ik allemaal Ajax-spullen en was ik helemaal fan. Natuurlijk zijn ze nu de beste van Nederland, maar ik support PEC Zwolle. Da's een mooi cluppie en het is lekker dichtbij."

Instagram of Snapchat
"Instagram. Ik weet alleen niet zo goed wat daar nou een goede reden voor is, haha. Je kunt denk ik toch wat meer van je leven delen op Instagram dan op Snapchat."

Litteken of tatoeage
"Ik heb zelf een litteken op mijn enkel, omdat ik afgelopen zomer mijn kuitbeen heb gebroken met voetballen. Er moest toen een plaat in mijn been komen en nu zit er dus een snee vanuit mijn enkel tot aan tien centimeter erboven. Ik kies uiteindelijk voor een tattoo over mijn litteken, zodat je het litteken nog een beetje ziet zitten, maar er wel iets leuks van maakt. Misschien dat ik dat later wel ga doen!"

Dit bericht bekijken op Instagram

"Goeie" oude tijden! #rolex

Een bericht gedeeld door Stefan Westenbroek (@stefanwestenbroek) op

Bier of wijn
"Ik mag het eigenlijk niet zeggen, hè? Haha! Ik ben nog maar zeventien, maar ik zal niet ontkennen dat ik weleens een biertje drink op een zomers feestje. Ik heb weleens wijn gehad, maar dat vind ik eigenlijk niet zo lekker. Het is niet zo dat ik liters bier drink hoor, maar een beetje ontspanning vind ik ook belangrijk. Even rust en geen schaatsen aan mijn hoofd."

Simpel of ingewikkeld
"Simpel is altijd zo simpel. Er moet wel wat uitdaging in zitten vind ik, anders ga ik ergens te makkelijk over denken. Dan word ik uit mijn concentratie gehaald."

Auto of fiets
"Dan kies ik voor de auto, aangezien ik net mijn rijbewijs heb gehaald! Natuurlijk is fietsen wel gezonder, maar met de auto kom je toch verder."

Meer dilemma's op donderdag lezen? Klik hier!


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan