Tickets
Shop
Nieuws 02 dec 2020

Sandrine Tas debuteert volgende maand op EK Allround

Sandrine Tas zal begin volgend jaar haar debuut maken op een EK Allround. De 25-jarige Belgische, die de afgelopen jaren de successen bij het inlineskaten aaneen reeg, verblijft al enkele weken in Nederland om zich te focussen op het kampioenschap in Heerenveen.

Foto : Soenar Chamid

Tas geldt al jaren als één van de beste inlineskaters ter wereld en probeert het sinds kort ook op het ijs, waar ze samen met 18 andere inliners training krijgt van voormalig 1500 meterspecialist Simon Kuipers. Vorig jaar kende Tas vanwege een enkelblessure een onfortuinlijk seizoen. Op de EK Afstanden eindigde ze als achttiende op de mass start en met haar landgenoten Anke Vos en Stien Vanhoutte als vijfde op de ploegenachtervolging. 

"Door die blessure was de vorige winter heel zwaar", zegt de 25-jarige Tas in gesprek met Sporza. "Het was zeker een voordeel dat er door corona geen skeelerseizoen was. Hierdoor heb ik het rustig kunnen opbouwen. Het is dan wel jammer dat het schaatsseizoen ook niet volledig is." Het EK Allround vindt van 15 tot en met 17 januari plaats in Heerenveen.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan