Tickets
Shop
Nieuws 23 dec 2020

Grand Prix-wedstrijden Zweden verplaatst naar eind maart

Het negatieve reisadvies dat de Nederlandse overheid als gevolg van de coronapandemie heeft afgekondigd zorgt ervoor dat het marathonpeloton niet zoals gebruikelijk kan afreizen naar het Zweedse Luleå. De wedstrijden die voor eind februari gepland stonden zijn met een maand verzet.

Foto : Vincent Riemersma

Waar normaal drie wedstrijden op het zee-ijs van de Botnische Golf gepland staan, is het programma voorlopig uitgebreid naar een reeks van vijf wedstrijden in acht dagen. Aangezien de wedstrijden op de Weissensee ook al afgelast zijn biedt dit enige troost voor de liefhebbers van natuurijs.

De organisatie van de wedstrijden in Zweden meldt nadrukkelijk wel dat het huidige programma onder een groot voorbehoud is van de op dat moment geldende reisadviezen en de situatie van de coronapandemie. Als de situatie zich positief ontwikkelt zou het zelfs mogelijk kunnen zijn dat een toertocht wordt georganiseerd. 

Nieuwe kalender
Na het afkondigen van een landelijke lockdown op maandag 14 december heeft het marathonpeloton opnieuw een klap te verwerken gekregen. Aangezien de landelijke competitie niet als topsportcompetitie is aangeduid, moeten de mannen en vrouwen van de lange adem in ieder geval tot en met 19 januari een wedstrijdloze periode uitzitten. Door de sluiting van een groot deel van de ijsbanen zijn ook de trainingsmogelijkheden beperkt. 

Ook de wedstrijdkalender heeft al diverse keren wijzigingen doorgaan. Waar in eerste instantie enkel de eerste kunstijswedstrijden van het seizoen werden uitgesteld, is intussen het halve seizoen gesneuveld. Het NK op kunstijs en de Trachitol Trophy kunnen al niet meer op de oorspronkelijke data worden verreden en de wedstrijden op de Weissensee zijn voor dit jaar al in zijn geheel afgelast. De KNSB houdt diverse opties open voor als de ontwikkelingen gunstig uitpakken en de wedstrijden alsnog kunnen worden opgestart. 

 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan