Elke maand kun je met de Sprint app weer deelnemen aan een nieuwe maandchallenge. In de maand juli daagden we alle Sprinters uit om zoveel mogelijk kilometers af te leggen. In dit artikel maken we de winnaar van die challenge bekend, maar ook kom je erachter wat de uitdaging voor de maand augustus is. Word jij de nieuwe Sprinter van de Maand? Dan win jij de complete beschermingssset.

Sprinter van de Maand juli
Sprinter Hans Nab legde afgelopen maand liefst 355,9 kilometer af op de skates met gebruik van de Sprint app en wist zich hiermee te bekronen tot Sprinter van de maand juli! Gefeliciteerd en veel plezier met je nieuwe TeamNL skateoutfit!

24KiKa maandchallenge: doe mee!
Ook in augustus gaan we opzoek naar een nieuwe Sprinter van de Maand. De maandchallenge staat dit keer in het teken van 24KiKa, het skate-evenement dat op zaterdag 5 september plaatsvindt en de challenge luidt als volgt:

Skate in augustus minimaal 60 kilometer met gebruik van de Sprint app en maak kans op een complete skeeler beschermingsset.

Wil jij ook meedoen aan de maandchallenge? Voeg dan de Skate ranglijst toe in jouw Sprint app door onderstaande stappen te volgen:
1. Open de Sprint app en ga naar de ranglijstenpagina
2. Swipe helemaal naar links om een nieuwe ranglijst toe te voegen.
3. Kies voor 'Skaten' en vervolgens voor 'Totaal ranglijst'.

De Skate ranglijst is nu zichtbaar. Om de tussenstand van de maandchallenge te bekijken klik je bovenin het scherm op 'afstand' en kies je in de filterfunctie (filter-icoon links bovenin) voor 'Huidige maand'. Je kunt nu in de ranglijst zien wat de huidige stand is en of je zelf al in de buurt van de 60 kilometer komt. Succes met de challenge en veel skateplezier!

Skaten voor KiKa
24KiKa is een skate-evenement waarbij de meeste deelnemers (eventueel in estafette vorm) 6 uur lang skeeleren. Alle opbrengsten van het evenement worden gedoneerd aan Stichting KiKa. Normaal gesproken heeft het evenement een duur van 24 uur, maar in verband met de corona-uitbraak heeft de organisatie besloten om dit voor deze editie te wijzigen naar een 6-uurs race. Meer informatie vind je hier.

Kan ik met de huidige omstandigheden wel skaten?
Nu we weer samen mogen sporten is het van belang dat je met een aantal punten rekening blijft houden. Draag altijd bescherming, dus een helm, knie- en polsbeschermers. Respecteer de 1,5 meter afstand en pas deze zoveel mogelijk toe.

De Sprint app is gratis te downloaden in de App Store en Play Store. Start je sessie en help mee met het in kaart brengen van de leukste en veiligste skateroutes! Meer informatie over de skatefunctie in de Sprint app vind je hier.