Tickets
Shop
Nieuws 04 apr 2020

World Games 2021 schuiven jaar op in verband met coronacrisis

Het besluit van het Internationaal Olympisch Comité om de Olympische Spelen van Tokio een jaar later te houden heeft grote invloed op de rest van de sportkalender van volgend jaar. Zo zouden in juli 2021 de World Games gehouden worden. Zouden, want de organisatie heeft ervoor gekozen om het evenement een jaar te verplaatsen.

Foto : Annie van der Werff

De organisatie in Birmingham, Alabama meldt in een persbericht dat 'vasthouden aan de originele datum in juli 2021 zou betekenen dat we veel atleten en officials die betrokken zijn bij de Olympische Spelen zouden uitsluiten.' De oorspronkelijke data van de World Games, van 15 tot en met 25 juli 2021, overlappen deels met de nieuwe data van de Spelen in Tokio (21 juli tot en met 8 augustus). De World Games zijn om die reden nu verzet naar 7 tot en met 17 juli 2022. 

De World Games zijn een vierjaarlijks evenement waarbij medailles zijn te verdienen in sporten die niet op het olympische programma staan. Voorbeelden zijn squash, karate en korfbal, maar ook minder voor de hand liggende sporten als bowlen, biljart en touwtrekken staan op het programma. Ook inlineskaten, zowel op de baan als op de weg, is onderdeel van het programma. 

Bij de vorige editie van de World Games in het Poolse Wroclaw zette Ronald Mulder de beste prestatie neer voor Nederland. Op de 200 meter tijdrit op de weg zette hij in de finale de zevende tijd op de klok. Bianca Roosenboom, Michel Mulder en Kay Schipper waren de andere Nederlandse deelnemers destijds. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan