De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat de georganiseerde sport in Nederland stil is komen te liggen. Er kon de laatste weken van maart niet meer geschaatst worden en de start van het inlineskateseizoen is uitgesteld. Dat betekent echter niet dat clubs stilzitten. Veel schaats- en inlineskateverenigingen zetten hun beste beentje voor en ondernemen initiatieven om in beweging en in contact te blijven, of anderen te helpen.

EIJV
De Edese IJsvereniging heeft op haar website een speciale pagina ingericht met allerhande tips en oefeningen om in beweging te blijven. Voor alle leden hebben de trainers van de vereniging schema’s gemaakt voor fietsen, conditie, schaatsplanken en skeeleren. Tot slot is alle voorraad van de kantine gedoneerd aan de Voedselbank.

Bornse Schaats- en skeelervereniging
De Bornse Schaats- en Skeelervereniging is gestart met online-droogtraining. Drie keer in de week verschijnt op Facebook voor de pupillen een korte video met een oefening die ze thuis kunnen doen om schaatsspecifiek te blijven trainen. Het idee kwam bij de jongste pupillen vandaan, die zich afvroegen waarom ze wel huiswerk van school kregen, maar niet van de schaatsvereniging.

SIV Zeist
Ook de jeugd van SIV Zeist houdt zichzelf bezig met allerhande zaken. Zo zijn er de afgelopen weken al 18 nieuwe schaatsplanken in elkaar gezet door de jeugdige schaatsers van SIV Zeist. De planken konden meteen worden gebruikt voor een gezamenlijke training via Zoom.

De Hengelose IJsclub
Bij de Hengelose IJsclub wordt ondanks de coronacrisis eveneens nog hard getraind. Drie keer per week verschijnt er een work-out online, samengesteld door trainer Bart Jongman.

Fit met TeamNL kids
Vanuit NOC*NSF wordt sportend Nederland aangemoedigd in beweging te blijven. De sportkoepel maakte samen met Squla en een heleboel topsporters Fit met TeamNL kids. Via dit programma worden kinderen uitgedaagd verschillende sporten te ontdekken. Iedere schooldag laat een olympische sporter de kinderen kennismaken met zijn of haar sport. Zo gaf Yara van Kerkhof een stoomcursus shorttrack vanuit haar woonkamer.