Tickets
Shop
Nieuws 29 sep 2019

Wie hebben zich bij de Dutch Classics geplaatst voor de IJsselcup?

Het langebaanseizoen is dit weekend afgetrapt met de Dutch Classics. Op Triavium werden zaterdag en zondag zowel individuele afstanden als vierkampen verreden. Op de korte en lange afstanden konden startplekken worden verdiend voor de Rabo Holland Cup 1, oftewel de IJsselcup.

Foto : Soenar Chamid

De wedstrijd wordt sinds 2000 jaarlijks georganiseerd door de KNSB en de Nijmeegse Schaatsvereniging (NSV). Sinds 2018/2019 ligt de organisatie in handen van de Baanvereniging Gelderse Poort (BGP). De Dutch Classics richt zich op commerciële topteams, RTC's en selectierijders, maar ook andere teams en buitenlandse rijders konden hieraan deelnemen.

De Dutch Classics is niet alleen een eerste wedstrijd voor veel rijders, er valt ook wat te verdienen. Het toernooi geldt als kwalificatiemoment voor de eerste Rabo Holland Cup/IJsselcup. Voor de snelste twee dames en heren op de 500 meter, 1000 meter en 1500 meter waren tickets te verdienen voor de IJsselcup in Deventer. Eén dame en één heer plaatsen zich voor de 3000 meter (v) en 5000 meter (m). Via de Rabo Holland Cups kan het balletje verder rollen richting het World Cup kwalificatietoernooi en de Nederlands kampioenschappen.

De volgende rijders hebben startbewijzen veiliggesteld voor de Rabo Holland Cup 1:
500 meter: Anne Plat, Tessa Oudman, Britt de Boer, Jacco Efdé, Jim Dhore
1000 meter: Anouk Karel, Kim Talsma, Jacco Efdé, Tim Hoogkamer
1500 meter: Britt de Boer, Marjolein van der Steen, Sjoerd Kleinhuis, Roel Boek
3000 meter: Kim Talsma
5000 meter: Roel Boek

Bekijk hier de volledige uitslagen.
Meer informatie over de Rabo Holland Cup 1/IJsselcup vind je hier.


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan