Tickets
Shop
Nieuws 04 sep 2019

IJsbaan Zoetermeer kampt opnieuw met lekkage

De ijsbaan Silverdome in Zoetermeer heeft opnieuw problemen met de 250-meterbaan. Het gaat om technische problemen en lekkage. In 2017 liep men al tegen dezelfde problemen aan. Net als toen is het ook nu hoogst onzeker of aan het begin van de schaatswinter een ijsvloer kan worden opgeleverd.

Foto : Soenar Chamid

Twee jaar terug werd de eigenaar van de ijsbaan door de rechtbank gedwongen om de ijsbaan te repareren en ijsgarantie te bieden aan de lokale verenigingen. Na een succesvolle reparatie ging de ijsbaan in de loop van die winter dan ook weer open en ook vorig jaar was de ijsbaan gewoon geopend. In aanloop naar het nieuwe seizoen bleek echter onlangs dat de ijsbaan opnieuw last heeft van lekkage. 

Net als twee jaar geleden zal de lokale schaatsvereniging noodgedwongen moeten uitwijken naar de ijsbaan in Den Haag. Als gevolg van de verplaatsing verloor de vereniging tientallen leden en de angst is dat dat deze keer opnieuw het geval zal zijn. Intussen is de exploitant van de ijsbaan nog in overleg met de eigenaar en de gemeente over het opknappen van de ijsbaan. Er zou nauwelijks vraag zijn naar het Zoetermeerse ijs en de ijsbaan zou om die reden niet kostendekkend kunnen draaien. 

Als het aan de IJsvereniging Zoetermeer ligt, heeft de Silverdome de oplossing zelf in de hand. Tegenover het AD vertelt de voorzitter van de club dat er vroeger meer ijs beschikbaar was voor verenigingsuren en dat veel schaatsers en verenigingen als gevolg van de problemen in 2017 al zijn uitgeweken naar andere ijsbanen in de omgeving. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan