Tickets
Shop
Nieuws 05 sep 2019

Hoe kan ik dit weekend de wedstrijden volgen?

De zomer zit er bijna op en dat betekent nog een keer strijden voor de inlineskaters. In Hallum wordt het Open Nederlands Kampioenschap verreden. In Letland staat de derde Junior Grand Prix op het programma, met Nederlandse inbreng. Check hier hoe je alles kunt volgen.

Foto : Soenar Chamid

Junior Grand Prix Riga (5 t/m 7 september)
In de Letse hoofdstad Riga start Lenne van Gorp haar seizoen. De Nederlandse rijdt voor het tweede jaar in het internationale circuit. Op donderdag vanaf 12.00 uur Nederlandse tijd (in Letland is het een uur later) staat de korte kür op het programma, gevolgd door de lange kür op vrijdag. De Riga Cup is te volgen via deze livestream van de ISU. Klik hier voor startlijsten, uitslagen en meer.

Open Nederlands Kampioenschap (7 september)
Hallum is traditiegetrouw het strijdtoneel van het Open Nederlands Kampioenschap (ONK). Titelverdedigers Imke Vormeer en Sjoerd den Hertog staat in ieder geval aan de start in Friesland. Meer weten over het ONK? Lees onze uitgebreide voorbeschouwing. Het programma, de livestream en uitslagen vind je hier

Courmayeur Cup (7 & 8 september)
Voor de Italiaanse shorttrackers staat dit weekend de Courmayeur Cup op het programma. Onder andere Martina Valcepina, Arianna Sighel en Tommaso Dotti zullen hun benen voor het eerst testen. Meer informatie vind je hier.

24KiKa (6 & 7 september)
Op het asfalt van Biddinghuizen wordt vrijdag en zaterdag voor de zestiende keer 24KiKa georganiseerd. Tientallen bikkels skaten 24 uur (alleen, in duo's of teamverband) om geld in te zamelen voor Stichting KiKa. Nieuw dit jaar is 3Inline: op zaterdag kun je de laatste drie uur (alsnog) mee skaten voor het goede doel. Vorig jaar werd er meer dan 100.000 euro ingezameld. Alle informatie vind je hier

Nationaal event inlineskaten en handbal (8 september)
Op zondag organiseert Team Sportservice West-Friesland in samenwerking met Special Olympics Nederland het Nationaal Handbal en Inlineskate Event. Dit nationale evenement in Wervershoof staat open voor skeeleraars met een verstandelijke beperking uit het gehele land. 's Ochtends zullen er divisioning wedstrijden (een vorm van series/voorrondes) worden verreden. Waarna 's middags de finales zullen plaatsvinden. Klik hier voor meer informatie.

De volledige kalender is hier te vinden.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan