Tickets
Shop
Nieuws 01 okt 2019

Trachitol Trials van start: wie gaan naar de Weissensee?

Vandaag gaan in heel het land de Trachitol Trials van start. Schaatsliefhebbers kunnen hiermee een geheel verzorgde reis naar de Weissensee winnen. Het enige dat je daarvoor hoeft te doen: vanaf nu tot en met 1 december 2019 zo veel mogelijk schaatskilometers maken.

Net als vorig jaar reist Team Trachitol komende winter af naar het Oostenrijkse bergmeer voor de Alternatieve Elfstedentocht van (maximaal) 200 kilometer. Van die groep toerrijders, die op vrijdag 24 januari 2020 aan de start verschijnt, kan iedere schaatsliefhebber gratis deel uitmaken.

Deelname aan de Trachitol Trials gebeurt in duo’s. Hoe meer kilometers je samen maakt, hoe groter de kans om ingeloot te worden voor de reis naar de Weissensee. Alle kilometers die je tot en met 1 december 23.59 uur aflegt tellen mee. Dat kan op elke kunstijsbaan (en eventueel op natuurijs) in Nederland. De kilometers moeten wel worden geregistreerd in de Sprint app. 

Op 2 december worden 6 duoreizen verloot. De prijswinnaars gaan op woensdagochtend 22 januari 2020 per bus naar Oostenrijk en keren zaterdagavond 25 januari terug. Wie zich nog niet heeft aangemeld voor de Trachitol Trials kan dat alsnog doen. Maar hoe langer je wacht, hoe korter de tijd om nog schaatskilometers te maken. 

Lees hier meer over het deelnamereglement. Download de gratis Sprint app via Android of iPhone.

De Trachitol Trials zijn opgezet naast de Trachitol Trophy, de meerdaagse wedstrijd voor marathonschaatsers, die vorig jaar nieuw leven werd ingeblazen. Evert Hoolwerf en Irene Schouten werden de eerste winnaars van het eindklassement. Komende winter beleeft deze vierdaagse zijn tweede editie. De openingswedstijd is op 21 november in Enschede, daarna volgen Utrecht (22 november), Hoorn (23 november) en de finale is op 24 november in Groningen.


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen

Trachitol Trials

01 januari 0001

Trachitol Trophy

01 januari 0001
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan