Sven Kramer heeft zaterdagochtend een knieblessure opgelopen toen hij tijdens het trainingskamp in Inzell op zijn fiets werd aangereden door een auto. Dat maakt Team Jumbo-Visma bekend op hun website. De auto kwam uit een uitrit, maar verleende geen voorrang waardoor een botsing onvermijdelijk was.

Hoe zwaar de blessure is, is nog niet bekend. Maar het is wel duidelijk dat de voorbereiding op het nieuwe seizoen ernstig verstoord zal zijn. Op dit moment is het nog de vraag of de drievoudig olympische kampioen op tijd fit is voor het World Cup kwalificatietoernooi dat over drie weken in Heerenveen wordt gehouden.

Kramer vliegt zondag terug naar Nederland en maandag wordt de kwetsuur verder onderzocht middels onder andere een MRI-scan. "Ik heb vooral last van mijn knie", laat de 33-jarige Fries weten op de website. "Het is op dit moment afwachten wat de gevolgen zijn voor de start van het nieuwe seizoen. Daar valt nu weinig over te zeggen."

 

In voorbereiding op het nieuwe seizoen verblijft Team Jumbo-Visma, net als de meeste topteams, in Inzell voor een trainingskamp. Dit weekend staat de officiele openingswedstrijd op het programma in de Max Aicher Arena en zal een flinke Nederlandse delegatie aan de start staan. 

De botsing van Kramer komt een dag nadat het nieuws naar buitenkwam dat zijn vader Yep op woensdag een racefietsongeluk had. In het Friese plaatsje Tijnje kwam hij in aanraking met een lijnbus. De 61-jarige oud-schaatser mag naar verwachting een dezer dagen het ziekenhuis in Nederland verlaten.