De tweede ISU Grand Prix werd afgelopen weekend verreden in het Canadese Kelowna. Tweevoudig olympisch kampioen Yuzuru Hanyu was wederom een klasse apart en pakte de overwinning met een voorsprong van liefst zestig punten. Bij de vrouwen liet de wereldkampioene bij de junioren Alexandra Trusova de concurrentie achter zich.

Hanyu kreeg het publiek op de banken met zijn sprankelende vrije kür op Art on Ice. De 24-jarige Japanner, die vorig jaar een deel van het seizoen miste door een blessure, liet vier viervoudige sprongen zien waarvan een in combinatie met een triple Flip. Daarnaast brachten drie drievoudige sprongen en excellente draaien en voetenwerk hem tot een score van 212,99 punten en een verbluffend puntentotaal van 322,59. De olympisch kampioen ging na de korte kür al ruim aan de leiding. 

De tweede plek op de korte kür werd verrassend ingenomen door Grand Prix debutant Camden Pulkinen uit de Verenigde Staten, voor de Canadees Nam Nguyen. Tot genoegen van het thuispubliek wist Nguyen zich op de lange kür met een persoonlijk record (178,69 punten) naar de tweede plek te schaatsen en steeg daarmee ook naar het zilver in het eindklassement (262,77 punten). De jonge Pulkinen werd op de vrije kür van het podium gestoten door Keiji Tanaka, die na de korte kür vijfde stond. De Japanner zette een personal best neer (169,91 punten) en pakte het brons (250,02 punten). 

 

Bij de vrouwen sprong 'quad queen' Trusova naar het goud. De pas 15-jarige Russin werd afgelopen seizoen wereldkampioen bij de junioren en debuteert dit jaar bij de senioren. In het voorseizoen verbrak ze al meerdere records met viervoudige sprongen en in Canada zette ze die lijn door. Schaatsend op de muziek van Game of Thrones landde Trusova een viervoudige Lutz, twee viervoudige combinatiesprongen evenals een triple Lutz-triple loop en een drievoudige flip. De enige fout was een val op haar viervoudige openingssprong. Trusova pakte 166,62 punten op de vrije kür en steeg daarmee van de derde plek naar het goud met een totaalscore van 241,02 punten.

Na de korte kür ging Rika Kihira uit Japan aan de leiding, die een spannend duel uitvocht met de Zuid-Koreaanse Young You. Beide vrouwen landden een succesvolle drievoudige Axel. Op de vrije kür had Kihira een missertje op diezelfde triple Axel, maar herstelde zich direct met een drievoudige Axel in combinatie met een dubbel toeloop en nog vijf triples. De lange kür leverde haar een score op van 148,98 punten waarmee een plek zakte in het klassement (230,33 punten). Ook bij You ging de triple Axel niet goed, ze viel en moest genoegen nemen met het brons (217,49 punten). 

De Canadese ijsdansers Piper Gilles/Paul Poirier veroverden hun eerste Grand Prix-titel voor eigen publiek. Na de ritmische dans moest het duo de Amerikanen Madison Hubbell/Zachary Donohue nog nipt voor zich dulden. Op de vrije dans brachten Gilles en Poirier een vloeiend programma op het romantische nummer Both Sides Now van Joni Mitchell. Onder meer ingewikkeld voetenwerk en lifts leverden hen een persoonlijk record op van 126,43 punten en een totaal van 209,01. Hubbell en Donohue werden tweede (206,31 punten) en Lilah Fear/Lewis Gibson uit Groot-Brittannië stegen een plek naar het brons (195,35 punten), hun eerste Grand Prix-medaille. 

Paarrijders Aleksandra Boikova/Dmitri Kozlovskii uit Rusland debuteerde in Canada met een overwinning. Het jonge tweetal ging na de korte kür al aan de leiding en gaf deze met een totaalscore van 216,71 punten niet meer uit handen. Ook de rest van de top-drie veranderde niet meer na de lange kür. Het zilver ging naar het Canadese paar Kirsten Moore-Towers/Michael Marinaro (208,49 punten) terwijl topfavorieten Evgenia Tarasova/Vladimir Morozov uit Rusland genoegen moesten nemen met de bronzen medaille (202,29 punten).

Klik hier voor de volledige uitslagen.