Na de succesvolle openingsdag in Bjugn zijn de Nederlandse junioren ook de tweede dag in Noorwegen goed begonnen. Op de 500 meter was Femke Kok de concurrentie net als op de 1000 meter de dag ervoor te snel af. In een tijd van 39,30 hield ze haar landgenote Marrit Fledderus (39,63) achter zich. Robin Groot was de snelste op de 1500 meter, terwijl Jur Veenje bij de mannen voor succes zorgde.

De tijd van Kok was sneller dan het oude baanrecord voor junioren, dat sinds het WK van 2014 op naam stond van Vanessa Herzog. Op de 500 meter eindigden ook de andere twee Nederlandse deelnemers vooraan in de uitslag. Robin Groot en Maud Lugters eindigden als vierde en vijfde. De laatste podiumplaats ging naar Japan. Moe Kumagai finishte net onder de 40 seconden. 

Bij de mannen stond er geen maat op de Aziatische sprinters. Sang Hyeok Cho sprintte in een persoonlijk record van 36,16 naar de overwinning, voor de Japanners Katsuhiro Kuratsubo (36,46) en Yudai Yamamoto (36,47). Jarle Gerrits noteerde na zijn vijfde plaats van zaterdag opnieuw een keurige vijfde plaats in 36,86. Sebas Diniz eindigde daar vlak achter als zesde (36,97). Jur Veenje en Rem de Hair eindigden niet in de top-10.

De 1500 meter werd bij de vrouwen gewonnen door Robin Groot. De Noord-Hollandse schaatsster was in 2.03,80 bijna een seconde sneller dan haar landgenote Merel Conijn, die tweede werd in 2.04,65. De laatste podiumplaats werd ingevuld door Victoria Stirnemann. De Duitse noteerde 2.05,19. De derde Nederlandse aan de start, Myrthe de Boer, eindigde met 2.05,92 als vierde. 

Bij de mannen was het Motonaga Arito die als eerste een snelle tijd op de klok zette. De Japanner won gisteren nog de 3000 meter en zette op de schaatsmijl de klok stil op 1.52,12. Even later was het Jur Veenje die in zijn rit tegen Kai in 't Veld erg voortvarend van start ging. De Fries had bij het ingaan van de slotronde meer dan een seconde voorsprong op het schema van Arito en kon het verval net genoeg beperken om de leiding over te nemen.

Met nog een kwartet te gaan stond Veenje met 1.52,06 nog steeds aan de leiding. De Japanner Horikawa en de Rus Chistiakov maakten het erg spannend en eindigden binnen een halve seconde van Veenje, maar de eerste gouden plak voor de mannenploeg was binnen. Jordy van Workum eindigde als zevende, terwijl In 't Veld zijn naam als achtste in de uitslag terugvond.

Massastart
Op de afsluitende massastart over tien ronden was het wereldkampioene Groot die de overwinning greep. De slotfase werd ontsierd door een valpartij, waarbij een kleine afsplitsing ontstond in het peloton. Groot en haar ploeggenote Conijn konden echter weer aansluiten en bij het ingaan van de laatste ronde zaten zij goed gepositioneerd voor de eindsprint. Daarin was het Groot die in de laatste bocht behendig de binnenkant koos om haar Italiaanse opponenten te verschalken.

Bij de mannen trok Beau Snellink met nog twee ronden te gaan de sprint aan voor Jordy van Workum, al zat Tsubasa Horikawa achter Snellink in ideale positie. Met het luiden van de bel twijfelde Van Workum heel even om buitenom te gaan, waardoor hij aan de binnenkant ruimte liet en aangetikt werd door een Rus. Horikawa zag zijn kans schoon en sprintte naar de overwinning, voor van Workum die nog knap herstelde. Peder Kongshaug kwam als derde over de streep. 

Bekijk hier de volledige uitslagen.