Tickets
Shop
Nieuws 03 nov 2019

Kritische Visser blijft verrassende Anema voor op 5000 meter

Esmee Visser heeft opnieuw een overwinning geboekt op het World Cup Kwalficatietoernooi. De jonge rijdster van Team TalentNED noteerde op de 5000 meter de tiende tijd ooit gereden (6.52,76) en plaatste zich voor de World Cups. Reina Anema werd verrassend tweede in 6.57,58.

Foto : Soenar Chamid

Visser was na afloop kritisch op zichzelf. "Het was een oké rit, maar niet top. Ik weet nog niet echt wat ik kan en waar ik sta op de 5 kilometer, dus dan durf ik nog niet zo goed. Aan het eind van vorig seizoen had ik zoveel vertrouwen: als ik dan versnelde, wist ik dat ik hem naar huis kon rijden. Nu wist ik niet hoe mijn lichaam erop zou reageren."

Waar ze zaterdag nog angst had of ze zich wel zou plaatsen op de 3 kilometer, stond ze op de 5 kilometer met meer vertrouwen aan de start. "Gister viel er een spanning van me af. Bij de 5 wist ik: ook al zou ik slecht rijden, dan zou ik me er wel tussen rijden. Natuurlijk moet je geen gekke dingen doen, maar ik ben er goed doorheen gekomen. Met twee tickets is mijn doel gehaald."

Naast Visser en Anema plaatsten ook Carlijn Achtereekte, Antoinette de Jong en Irene Schouten zich voor de World Cups. Melissa Wijfje, die dit weekend al twee tickets veroverde, viel buiten de vijf tickets en eindigde als zesde. Joy Beune en Carien Kleibeuker zegden eerder al af.

Meer informatie over het World Cup Kwalificatietoernooi vind je hier.


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan