Tickets
Shop
Nieuws 23 nov 2019

Kodaira herstelt zich op 500 meter: 'Dat was een incident'

Nao Kodaira heeft de nederlaag van vorige week snel over zich heen gezet. De Japanse sprintster sprintte bij de World Cup in Tomaszow Mazowiecki naar de snelste tijd (37,77) en hield Olga Fatkulina (37,97) en Daria Kachanova (38,08) achter zich.

Foto : Sander Chamid

Kodaira verloor vorige week voor het eerst een wereldbeker over 500 meter. Na de diskwalificatie van Vanessa Herzog reed ze alleen en moest ze genoegen nemen met een teleurstellende vierde plek. "Dat was een incident", zei Kodaira na afloop van haar winnende race. "Er gingen vorige week allerlei gedachten door me heen en dan helpt het ook niet mee als er iemand uit wordt geschoten", doelend op Herzog.

De olympisch kampioene verloor daardoor haar 'winning streak' van 23 World Cup-zeges op rij op de 500 meter. "Dit weekend focuste ik me gewoon weer op het schaatsen en bleef ik rustig. Gelukkig sta ik nu weer op het bovenste treetje", aldus Kodaira, die met haar 37,77 tevens het baanrecord van Herzog afpakte. Herzog kwam eerder op de dag in actie in de B-groep en noteerde daar een tijd van 38,04.

Jutta Leerdam was op de achtste plek de beste Nederlandse. Leerdam noteerde een tijd van 38,37 en bleef 0,3 seconden verwijderd van een podiumplek. Michelle de Jong, vorige week nog knap in de top tien, eindigde in Polen als vijftiende. Sanneke de Neeling eindigde daar één plekje voor. Jorien ter Mors reed eerder op de dag in de B-groep naar een tijd van 38,44. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan