De schaatsliefhebber staat een vol weekend te wachten! Met de World Cups voor junioren en senioren en de Trachitol Trophy staan er heel wat grote wedstrijden op het programma. Hoe je die en de overige wedstrijden kunt volgen, lees je hieronder.

ISU World Cup 2, Tomaszów Mazowiecki (22 t/m 24 november)
In Polen wordt de tweede ISU World Cup van het jaar gehouden. Weliswaar zonder Sven Kramer, maar alle andere grote namen geven wel acte de présence. De NOS is er bij, met livestreams en samenvattingen op vrijdag en zaterdag en livebeelden in de televisie-uitzending op zondag. Meer informatie en de Nederlandse deelnemers vind je hier

ISU Junior World Cup 2, Enschede (23 en 24 november)
Voor het eerst sinds 2015 is er weer een World Cup voor junioren in Nederland. Ruim 300 deelnemers strijden voor de winst en voor startplekken op de Jeugd Olympische Spelen, die begin volgend jaar in Lausanne en Sankt Moritz gehouden worden. Kunnen de Nederlandse junioren het succes van vorige week in Bjugn voor thuispubliek herhalen? De wedstrijden zijn te volgen via de livestream. Meer informatie en de Nederlandse deelnemers vind je hier

Trachitol Trophy, Enschede, Utrecht, Hoorn, Groningen (21 t/m 24 november)
Na het succes van vorig jaar staat de Trachitol Trophy voor de tweede keer op de kalender. Vier dagen lang gaat het marathonpeloton de strijd met elkaar aan over steeds langere afstanden. Wie gaat er na vier dagen met het felbegeerde pijlenpak vandoor? Lees alles wat je moet weten over de Trachitol Trophy in onze uitgebreide voorbeschouwing. Meer informatie over de Trachitol Trophy vind je op schaatsen.nl/schaatskoorts. De Livestream vind je op schaatsen.nl/marathon.

Rabo Holland Cup Kraantje Lek/Eindhoven Trofee (23 en 24 november)
Voor de langebaanschaatsers - en specifiek voor de allrounders - staat er komend weekend een interessante wedstrijd voor de deur. Bij de tweede Rabo Holland Cup kunnen de schaatsers tijdens de Kraantje Lek Trofee (Haarlem) en de Eindhoven Trofee (Eindhoven) hun allroundambities tonen. Hieronder vind je meer informatie over deze wedstrijden. Lees hier wat er dit weekend op het spel staat.

Shorttrack en kunstrijden
Ook in andere schaatsdisciplines worden dit weekend wedstrijden gereden. De StarClass-competitie gaat verder met een wedstrijd in Lommel, terwijl de Danubia Cup haar vierde wedstrijd heeft in Bialystok. De kunstrijdfans kunnen hun hart ophalen tijdens de zesde ISU Grand Prix wedstrijd in Japan. Kyarha van Tiel doet namens Nederland mee aan de Open d'Andorra in Andorra. 

Bekijk hier de volledige kalender.