Tickets
Shop
Nieuws 07 nov 2019

Droom voor Belgische vrouwen lijkt uiteen te spatten

De Belgische schaatssters lijken hun droom om mee te mogen doen aan de WK Afstanden uit hun hoofd te moeten zetten. Nu Sandrine Tas een enkelblessure heeft opgelopen, kan zij de komende maanden niet meedoen aan de ploegenachtervolging. En dat is een flinke streep door de rekening.

Foto : EuroPamplona

De Belgische schaatsfederatie heeft namelijk behoorlijk veel geld in dit project geïnvesteerd. Er werd bij Sport Vlaanderen en het BOIC een budget van 'enkele tientallen duizenden euro’s' voor de team pursuit vrijgemaakt. Met als voorwaarde dat er prestaties op tafel kwamen, zoals kwalificatie voor de EK Afstanden, midden januari in Heerenveen. Nu Tas acht weken is uitgeschakeld, lijkt kwalificatie nagenoeg onhaalbaar, aangezien ze de World Cups aan zich voorbij moeten laten gaan.

Ferre Spruyt, coach van de Belgische vrouwen, acht deelname aan het EK en WK nihil, maar vestigt zijn hoop op de ISU. "We hebben ook daar om ondersteuning gevraagd", aldus bondsvoorzitter Corné Lepoeter tegenover Het Nieuwsblad. "Daarover krijgen we binnenkort uitsluitsel en dan zou het project van deze ploeg verzekerd zijn tot het einde van het seizoen." De droom van Anke Vos, Stien Vanhoutte en Sandrine Tas hangt in ieder geval aan een zijden draadje.


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan