In de rubriek 'dilemma's op donderdag' confronteert schaatsen.nl elke week bekende en minder bekende schaatsers en inlineskaters met grote en kleine dilemma's. Zo leren we ze pas écht goed kennen! Deze week is het de beurt aan Serge Yoro.

Bio
Naam: Serge Yoro
Geboorteplaats: Amsterdam
Team: Jumbo-Visma Development Team
Specialiteit: 1000 meter en 1500 meter
Opmerkelijk: Yoro reed tijdens het World Cup Kwalificatietoernooi op zowel de 500 als 1000 meter naar een nieuw persoonlijk record.
Instagram: @sergeyoro

Dilemma's
Wereldkampioen worden of tweede op de Olympische Spelen
"Lekkere binnenkomer. Ik denk dat ik dan toch voor wereldkampioen kies. Je wilt natuurlijk het hoogst haalbare pakken en op het moment dat je tweede wordt heb je dat net niet bereikt. Een titel blijft een titel."

500 of 1000 meter
"Sowieso de 1000 meter. Ik vind dat een heel mooie afstand en denk dat ik daar ook de meeste kans maak. Alhoewel, tegenwoordig moet je wel 1.07 rijden om bij de beste drie te horen. Daar zit ik nog een stuk van af."

34,99 of 1.09,99
"Ik wil ze eigenlijk graag allebei. Ik zit dichter bij de 1.09 op dit moment, maar ik denk toch dat ik voor de 34,99 ga. Dat is een echte mijlpaal, dan doe je echt mee."

Inzell of Heerenveen
"Ik denk toch Heerenveen. Puur voor de sfeer. Ik heb afgelopen weekend voor het eerst bij de senioren gereden in een vol Thialf en dat was echt fantastisch. Dat ga je in Inzell niet zo snel meemaken. Als ik moet kiezen voor de omgeving, dan zou ik wel voor Inzell gaan. Het landschap is daar schitterend."

Dit bericht bekijken op Instagram

Honey, I found my supersuit! 📸:@stephantellier

Een bericht gedeeld door Serge Yoro (@sayeserge) op

Trainingsbroek of jeans
"Dat hangt heel erg af van de dag. Ik vind het heel fijn om op trainingskamp af en toe even gewone kleren aan te hebben. Dan heb ik even genoeg van dagenlang in een trainingsbroek rondlopen. Toch ben ik ook heel blij als ik aan het einde van een lange dag een trainingsbroek aan kan doen."

Online shoppen of naar de winkel
"In de winkel. Ik shop wel veel online, maar ik vind dat je bijvoorbeeld broeken zeker in de winkel moet passen. Om te kijken of een broek goed past bij jou als persoon, of bij jouw stijl."

Auto of fiets
"Ik ben er heel erg aan gewend om met de fiets te gaan. Ik moet wel verklappen dat ik snel de auto pak als het weer minder goed is. Wat dat betreft ben ik ook wel een beetje lui. Dat is eigenlijk pas gebeurd toen ik in Heerenveen ben gaan wonen, daarvoor heb ik alles gefietst. Dus ik kies voor de fiets."

Afwassen of de was doen
"De was is heel makkelijk om te zeggen, omdat dat snel gedaan is. Ik doe alleen liever de afwas, omdat het heel gezellig is. Ik woon met twee huisgenoten die ook mijn trainingsgenoten zijn, dus een muziekje aan en dan ontstaat er een leuke sfeer."

Foto : Sander Chamid

Koken of eten afhalen
"Dat is een goede vraag, het ligt een beetje aan mijn stemming. Als ik moe ben, dan ben ik wel snel geneigd om iets af te halen. Ik zal niet snel in een restaurant gaan zitten, dus ik kies voor take away."

Pannenkoeken of pasta
"Ik vind pannenkoeken zoveel werk, want je moet al het deeg opmaken. Een pasta is daarentegen snel gemaakt. Toen ik in Haarlem schaatste, ging ik altijd heel brutaal naar Julia's, terwijl ik eigenlijk thuis moest eten. Dan bestelde ik altijd pasta carbonara."

Strand of bergen
"Bergen. Het ene moment vind ik het fijn om niks te doen aan het strand, maar ik blijf met in de bergen verbazen over hoe mooi het daar is. En je kan toch ook bij een bergmeer aan het strandje liggen? Dat lijkt mij de ideale combinatie."

Surfen of skiën
"Surfen, honderd procent! Op mijn veertiende ging ik voor het eerst op surfkamp en daar sloeg de liefde eigenlijk gelijk over. Surfen is ook iets vrijer dan skiën, je kan het overal doen waar golven zijn. Lekker met je plankje de zee in. Surfen kan je ook het hele jaar doen, als je een beetje een bikkel bent!"

Dit bericht bekijken op Instagram

🧗🏾‍♂️

Een bericht gedeeld door Serge Yoro (@sayeserge) op

Ochtend of avond
"Sowieso avond. Ik kom als een zombie mijn bed uit en heb echt even nodig om wakker te worden. Eigenlijk verschijn ik altijd met mijn ochtendjas en koptelefoon aan het ontbijt. Dan ben ik pas daarna een beetje aanspreekbaar. In de avond word ik meestal heel actief en wil ik van alles ondernemen. Dus mijn keuze voor de avond is erg makkelijk."

Zingen of dansen
"Ik ben gek van dansen. Het liefst ga ik naar de discotheek en schiet ik gelijk de dansvloer op. Het maakt me eigenlijk niet zoveel uit met wie ik ben. Op de dansvloer maak ik met iedereen plezier."

Nadal of Federer
"Ik denk Federer. Ik heb gewoon een voorkeur voor hem, ik kan het niet zo goed uitleggen. Ik vind hem een mooie speler en een enorm mooie sportman."

1.05 of 1.39
"1.39! De 1500 meter is de koningsafstand in het schaatsen. Die grens van 1.40 is ook echt een mijlpaal, degene die daar als eerste onder schaatst zul je nooit meer vergeten. Het zou mooi zijn als ik diegene ben, maar ik denk dat het al eerder gaat gebeuren."

Meer dilemma's op donderdag lezen? Klik hier!

Door Jelmar Bos - Laatste update op 14 nov 2019 om 20:23