Tickets
Shop
Nieuws 09 nov 2019

Brunsmann zegeviert en valt op 1000 meter bij KNSB Cup

Jasper Brunsmann heeft bij de KNSB Cup 1 in Utrecht de eerste 1000 meter op zijn naam geschreven. De jonge shorttracker van de Nationale Trainingsselectie Shorttrack (NTS) was in de finale zijn teamgenoot Bram Steenaart net te snel af. De tweede 1000 meter werd door een valpartij van onder meer Brunsmann niet uitgereden.

Foto : Sander Chamid

In de eerste finale van de 1000 meter kwamen Koen Slootweg en Ingmar van de Griek met elkaar in aanraking, waarna beide rijders van RTC Noord onderuit gingen. Steenaart en Brunsmann pakten vervolgens met z'n twee├źn een groot gat op de rest en Steenaart hield het tempo hoog. Brunsmann bleef rustig achter zijn teamgenoot zitten en zette in de laatste bocht nog een versnelling in. Brunsmann ging buitenom en zette vervolgens als eerste zijn schaats over de streep.

Tijdens de eerste KNSB Cup stond er voor de A-divisie ook een tweede 1000 meter op het programma. In de finale ging het echter al snel mis, want Brunsmann en Sven Roes knalden halverwege de race tegen de boarding. Brunsmann was er het ergst aan toe, de jongeling moest meteen naar het ziekenhuis om te kijken hoe het met zijn knie was. De jury besloot de wedstrijd niet te hervatten, waardoor alle rijders op dezelfde positie werden geklasseerd. Bekijk hieronder de uitslagen van de overige divisies.

Divisie A
1. Jasper Brunsmann
2. Bram Steenaart
3. Teun Boer

Divisie B
1. Mans Boskamp
2. Jeroen Wilhelm
3. Milan Schenk

Divisie C
1. Chris Bartels
2. Nikki Noordergraaf
3. Brian Boer

Ook voor de jongere categorie├źn stond er zaterdag een 1000 meter op het programma. Zij kwamen 's ochtends al in actie. Hieronder volgt per divisie de top drie.

Divisie D
1. Leon Visser
2. Sara van Zuijlen
3. Janna Bolsius

Divisie E
1. Thomas van der Vaart
2. Jorik van der Vaart
3. Jep Kooijman

Divisie F
1. Jacob Ouweneel
2. Mijntje de Jong
3. Iris Kleiweg

Voor de volledige uitslagen kun je hier terecht.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan