Ruim een jaar geleden werd de Sprint app, waarmee gebruikers hun skate- en schaatsprestaties kunnen meten en verbeteren, gelanceerd. Sindsdien is de app constant verbeterd, zijn er nieuwe functies toegevoegd en gebruiken steeds meer skate- en schaatsliefhebbers de app om hun prestaties te meten. In dit artikel hebben we wat leuke cijfers over Sprint onder elkaar gezet.

Het aantal gebruikers van de Sprint app is inmiddels gegroeid tot ruim 8750. Dit is natuurlijk een geweldig aantal en er komen nog steeds elke dag gebruikers bij. Nu het schaatsseizoen weer is begonnen, worden dagelijks bijna 20.000 rondjes geschaatst met de Sprint app. Dat is 8000 kilometer per dag. Ter vergelijking: dit is de afstand van Nederland tot aan Texas!

In totaal zijn er over de 2,6 miljoen rondjes geschaatst met de Sprint app, dit is meer dan 1 miljoen kilometer. De aarde heeft een omvang van 40.075 kilometer, dus dit betekent dat alle Sprinters samen maar liefst 26 keer rond de aarde geschaatst hebben! Op dit moment worden er gemiddeld een half miljoen rondjes per maand geschaatst ofwel elke maand vijf keer rond de aarde.

De gemiddelde Sprinter heeft 300 rondjes en totaal 120 kilometer geschaatst sinds de lancering van de Sprint app. In totaal zijn er ruim 50.000 sessies gestart. Zeker 350 gebruikers in de Sprint app hebben per persoon al meer dan 1000 schaatskilometers afgelegd en iets meer dan 50 gebruikers hebben per persoon zelfs al 2000 kilometer geschaatst.

Een aantal maanden terug is de skatefunctie toegevoegd aan de Sprint app. Alle skaters in de Sprint app hebben gezamenlijk ruim 1500 kilometer afgelegd. Hoeveel kilometers heb jij inmiddels al afgelegd? Je ziet het in de ranglijsten in de Sprint app of bekijk meer persoonlijke statistieken via het Sprint Dashboard.

Schaats of skate jij ook graag, maar maak je nog geen gebruik van de Sprint app? Download de app gratis in de Play Store of App Store en start met het meten van jouw prestaties!