Dit weekeinde is Heerde vier dagen lang het decor van het internationale inlineskaten. Donderdag staat er na meer dan twintig jaar weer een marathon op het programma en vrijdag tot en met zondag wordt de Europa Cup verreden op de piste. Lees hier hoe je alles kunt volgen.

Marathon Heerde (2 mei)
Oude tijden herleven in het centrum van Heerde met de terugkeer van de marathon. Op donderdag rijden kadetten tot en met senioren vanaf 16.15 uur hun koersen door de straten. Samen met de organisatie van de KNSB Marathon Cup in Steenwijk is er voor de senioren dankzij een sponsor een extra prijzenpot beschikbaar gesteld. Over beide wedstrijden wordt over enkele tussensprints en de einduitslag per dag een gezamenlijk klassement opgemaakt. Klik hier voor meer informatie.

Europa Cup/Holland Cup (3 t/m 5 mei)
Het internationale peloton strijkt dit weekeinde neer op de piste van Heerde. Vrijdag tot en met zondag wordt er gestreden op de sprintafstanden (300 en 500+ meter) en lange afstanden (puntenkoers en afvalkoers). In het algemeen klassement gaan Sandrine Tas en Jhoan Guzmán Bitar aan de leiding. Kunnen zij hun voorsprong uitbreiden? De Europa Cup is te volgen via een livestream. Het gedetailleerde programma, deelnemerslijsten en meer informatie vind je hier.

Free-wheel Inline Cup Oost 2 (8 mei)
Op woensdag wordt de tweede Free-wheel Inline Cup verreden in Staphorst. Vanaf 19.00 uur start het programma met de recreanten, daarna volgen alle andere categorieën met hun koersen over het parcours van 730 meter.

Klik hier voor de volledige kalender.