Tickets
Shop
Nieuws 05 mei 2019

Guzmán Bitar en Tas sprinten naar zege op 500 meter

Op de slotdag van de Europa Cup in Heerde werden de verplaatste finales van de 500 meter verreden. De sprintafstand zou eigenlijk op zaterdag plaatsvinden, maar de regen gooide roet in het eten voor de junioren en senioren.

Foto : Eline Hooghiemstra

In de finale stonden zes mannen aan start nadat in beide halve finales een toevoeging was aangewezen. Daniel Greig ging er vanaf de start als een speer vandoor, maar met een enorme versnelling nam Jhoan Guzmán Bitar de leiding over in de laatste ronde en gaf deze niet meer uit handen. Achter hem finishte Simon Albrecht als tweede voor Etienne Ramali.

Pas na lang juryoverleg kwam er een definitieve uitslag. Albrecht werd naar de zesde en laatste plek verwezen vanwege het wegduwen van Greig. Hierdoor schoof Mathias Vosté op naar plaats drie. Bij de dames schreef Sandrine Tas de sprintafstand op haar naam. De gehele race was de volgorde hetzelfde: Tas reed van kop af naar de overwinning met daarachter Nymphe Keuleers, Jenny Peissker en Josie Hofmann.

Bij de junioren werd Bente Kerkhoff na een spannende eindsprint net tweede achter Leonie Imhof. Het brons ging naar Melina Scheffler en Kaja Gajewska moest genoegen nemen met de vierde plaats. Bij de mannen won Jason Suttels met overmacht. De Belg gaf op het laatste rechte stuk zijn concurrenten het nakijken en kwam met z'n armen al in de lucht over de streep. Hij hield Radek Fajkus en Vasco Martins achter zich. Jeroen de Kroon kwam slechts vierduizendste van een seconde tekort voor een podiumplaats.

Klik hier voor de volledige uitslag.


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan