Tickets
Shop
Nieuws 20 mrt 2019

Van den Brandt neemt afscheid met eindzege Sprint League

Hoewel ze in haar afscheidswedstrijd niet tot de finale geraakte, kon Floor van den Brandt vrijdagavond wel met een prijs in de auto stappen. Dankzij haar vierde plaats bij De Zilveren Bal pakte de Brabantse de eindzege in de dit seizoen voor het eerst verreden Sprint League. Bij de heren bleek Thijmen Polman de beste over vier wedstrijden.

Foto : Martin de Jong

Van den Brandt had al bij het aankondigen van haar afscheid te kennen gegeven de Sprint League als haar laatste doel te zien: "Ik wil geen 1000 meter meer rijden. Tot en met de 500 is het nog leuk en ga ik er voor, daarna wordt het te lastig", gaf ze in januari als belangrijkste motivatie op. De Zilveren Bal zou als slotklapper van de vier wedstrijden die samen de nieuw Sprint League vormen haar laatste wedstrijd worden.

Omdat de buitenlandse rijders geen punten scoren voor het klassement, kreeg Van den Brandt in het sfeervolle Leeuwarden 80 punten op haar conto bijgeschreven. Haar naaste belager Moniek Klijnstra moest het met slechts 70 punten doen en kon haar achterstand daardoor niet meer omzetten in een voorsprong. Dione Voskamp was de derde vrouw op het podium. Janine Smit, winnares van zowel de Zilveren Bal als het NK Pure Sprint, reed de eerste twee wedstrijden niet en kwam zodoende tekort in het klassement. 

Bij de heren was de strijd om de eindzege een stuk minder spannend. Thijmen Polman won het klassement met meer dan 100 punten voorsprong op Tim Hoogkamer. De twee sprinters waren de enige mannen die in alle vier de wedstrijden veel punten hadden gescoord en hadden in het klassement weinig meer te duchten van de overige rijders aan de start. Stef Brandsen belandde dankzij zijn winst bij de openingswedstrijd in Den Haag en zijn goede prestatie op De Zilveren Bal op de derde plaats. 

Bij de junioren wonnen Isabel Grevelt en Stefan Westenbroek. Beide jongelingen wonnen iedere wedstrijd waar zij aan de start stonden en pakten afgetekend de zege in het eindklassement. 

Bekijk hier de klassementen:
Dames
Heren
Junioren dames
Junioren heren


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan