Tickets
Shop
Nieuws 08 mrt 2019

Analyseer jouw schaatsprestaties met het dashboard van de Sprint app

Schaatsen is extra leuk als je je rondetijden bijhoudt, duidelijke verbeteringen ziet en jouw resultaten vergelijkt met anderen. Met het dashboard van de Sprint app kan dat nu. Als je de app in de App Store of Play Store gedownload hebt, hoef je alleen nog een membership met MYLAPS chip aan te schaffen of te huren, en je kunt aan de gang.

Nadat je geschaatst hebt, log je via dashboard.sprintapp.nl in om de statistieken en grafieken van jouw schaatsritten uitgebreid te analyseren. In het dashboard volg je hoe hard je ging en welke afstand je hebt afgelegd. Ook zie je of je rondetijden schommelden of dat je juist hele vlakke rondjes hebt gereden. Kortom, je krijgt een beter inzicht in hoe jij het doet op de ijsbaan.

De MYLAPS chip meet de tijden zeer nauwkeurig. Dus ook als fanatieke recreatieve schaatser kun je met grote precisie volgen wat jouw prestaties zijn en hoe je het doet ten opzichte van anderen. De statistieken in de Sprint app stimuleren je om je prestaties te verbeteren. Bijvoorbeeld door minder onstuimig te starten en voldoende lucht over te houden aan het eind. Of juist meteen een flinke voorsprong te nemen en te proberen om deze te consolideren. In het dashboard kun je ook zien hoe je jezelf gedurende het seizoen ontwikkelt.

Slim gereden?
Sander van Ginkel, embedded scientist bij de KNSB, juicht de innovatie in de Sprint app toe. "Het dashboard geeft schaatsers altijd op dezelfde manier een duidelijk overzicht. Ook voor coaches is het handig om te zien of er wel slim is gereden. In mijn werk als wetenschapper voor de KNSB duik ik nog dieper in de data."

"Zo kijk ik bij de ploegenachtervolging naar hoe dicht de rijders achter elkaar aan schaatsen: hoe compacter, hoe minder de luchtweerstand. Ook volg ik of de schaatsers vooral snelheid winnen of verliezen op de rechte stukken of in de bochten. Het zou een mooie doorontwikkeling van de app zijn als deze info uit het Sprint Coach platform op termijn ook voor de schaatser zelf beschikbaar komt.”

Niels Schut van Sportunity, het sportmarketingbedrijf dat de Sprint app samen met de KNSB ontwikkelt: "We gaan in de toekomst nog veel meer data aan de app koppelen, zoals je hartslagdata en indien mogelijk vermogens-, ritme en videodata. Met deze data krijg je nog meer analysemogelijkheden en inzichten. We blijven de Sprint app dan ook ontwikkelen om voorloper te blijven in de schaatssport en schaatsers nog meer mogelijkheden en beleving te bieden tijdens het schaatsen."

Meer informatie over de Sprint app vind je hier. Bekijk hieronder de video over het dashboard van de Sprint app.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan