Het gehele Zuid-Koreaanse shorttrackteam is verbannen uit het nationale trainingscentrum vanwege een incident met seksuele intimidatie, waarbij twee mannelijke atleten betrokken waren. Dat meldt het persbureau Yonhap. De shorttrackers mogen het centrum een maand niet betreden. 

Volgens het Koreaanse Sport & Olympisch Comité (KSOC) trok een shorttracker de broek van een jongere teamgenoot naar beneden en liet hem in zijn ondergoed staan ​​voor het oog van de vrouwelijke teamgenoten in het nationale trainingscentrum in Jincheon. De twee betrokkenen waren medaillewinnaars op de Olympische Spelen in PyeongChang, maar zijn verder niet specifiek geïdentificeerd.

De schaatser rapporteerde het voorval aan de hoofdcoach, die op zijn beurt de Koreaanse schaatsbond (KSU) op de hoogte bracht van de situatie. Shin Chi-yong, hoofd van het trainingscentrum, besloot maandag om alle veertien schaatsers van het nationale team - zeven mannen en zeven vrouwen - een maand uit Jincheon te houden. De KSOC bereidt zich naar verluidt voor om verdere maatregelen te bespreken op basis van de bevindingen van het onderzoek van de bond.

De KSU zei in een verklaring dat
ergens in juli een disciplinaire bijeenkomst zal worden houden om een mogelijke straf voor de betreffende shorttracker te bespreken. De schaatsbond voegde hieraan toe: "Dit incident gaat verder dan de twee betrokken mannelijke atleten en we denken dat dit nauw verbonden is met de denkwijze en werkethiek van het gehele nationale shorttrackteam en de algehele discipline."

Het is niet voor het eerst dat er zo'n incident plaatsvindt rondom de Zuid-Koreaanse shorttrackers. Voormalig bondscoach Jae-beom
Cho werd in januari veroordeeld voor het fysiek aanvallen van olympisch kampioen Suk-hee Shim en hij zal nog terechtstaan voor verschillende aanklachten van Shim over seksueel misbruik.

In februari werd Gun-woo Kim voor een maand geschorst wegens het betreden van de vrouwelijke slaapzaal in het trainingscentrum. Ye-jin Kim, teamgenote van Gun-woo Kim die hem een toegangspas gaf, ontving een reprimande en kreeg de opdracht om tien uur gemeenschapsdienst te voltooien. Beiden verloren ook hun plekken in het team voor de wereldkampioenschappen in maart.