Tickets
Shop
Nieuws 15 jun 2019

Westerhuis en Slotegraaf pakken marathontitels bij junioren

Ramona Westerhuis en Remo Slotegraaf hebben zaterdag tijdens het KPN NK Marathon de juniorentitels in de wacht gesleept. Na een koers over 21 kilometer kwamen zij in Staphorst als eerste over de finishlijn.

Foto : Hidde Muije

Voor Westerhuis kwam de nationale titel als een verrassing. Na een heftige hersenschudding begon ze pas vier weken geleden weer met trainen. "Ik ga gewoon zien wat ik kan, dacht ik. Het gaat elke week een stukje beter, maar soms vergis je je en gaat het toch weer niet", vertelt ze. "Ik hoopte dat ik goed kon herstellen en dat lukte heel goed." Met tegenwind sprintte ze naar de overwinning: "Zoveel opluchting, het geeft me heel veel vertrouwen." Het podium werd compleet gemaakt door teamgenote Bente Kerkhoff en Evelien Vijn. 

Bij de heren greep Remo Slotegraaf de nationale titel. De jongeling kwam solo over de finish nadat hij vijf ronden voor het einde de aanval had ingezet. "Ik wist dat ik kans zou maken op de titel, maar vanwege de goeie concurrentie wist ik dat het niet makkelijk zou worden", reageerde Slotegraaf trots. 

"Mijn plan was om Ruben (Ligtenberg) en Christian (Haasjes) in de gaten te houden en alleen te reageren als zij aan zouden vallen. Dat gebeurde en er ontstond een kopgroep met vijf rijders. Met nog vijf ronden te gaan leek het mij een goed moment om aan te vallen en dat bleek het geval." Op ruime achterstand volgden Christian Haasjes en Gert Jan Diepen op de tweede en derde plaats.  

Jeugd
Bij de jeugd werd de finale na een sterk eindschot gewonnen door Loes Busser, vlak achter haar snelden Dinly Koster en Patricia Koot de finishlijn over. Bij de jongens was Kayo Vos het rapst, hij bleef Jorian ten Cate en Ewout Beijeman voor.

Klik hier voor de volledige uitslagen.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan