Live
Shop
Nieuws 07 jun 2019

Marathonploeg mkbasics.nl door als Team Turner

Het Topdivisieteam van Lisa van der Geest, Iris van der Stelt, Merel Bosma, Dieuwertje van Kalken en coach Jan-Martien van de Wetering heeft in Organisatieadviesbureau Turner een nieuwe hoofdsponsor gevonden. Dat maakten team en sponsor vrijdag bekend. De ploeg moest op zoek naar een nieuwe geldschieter nadat mkbasics.nl na tien jaar afscheid nam als sponsor in het marathonschaatsen.

De formatie kende de afgelopen drie jaar hoogtepunten op zowel kunst- als natuurijs. "We zijn trots op het goud van de Alternatieve Elfstedentocht, in 2017 voor Lisa en in 2019 voor Iris", vertelt Van de Wetering. In januari 2018 won Van der Geest het KPN open Nederlands kampioenschap op de Weissensee en in dat seizoen schreef Van der Stelt de KPN Marathon Cup op haar naam. "Afgelopen seizoen boekte Merel haar eerste overwinning en werd Dieuwertje meteen al vierde bij het NK Massastart", vervolgt Van de Wetering. "Het komende seizoen zijn we onverminderd ambitieus."

Jeroen Visscher, managing partner van Turner, ziet veel parallellen tussen de marathonschaatsers en zijn bedrijf: "Als specialist in strategie-executie weten we hoe je ambitieuze resultaten behaalt en wat daarbij aan teamwork en volharding komt kijken, samen met onze relaties. Dat herken ik in deze meiden. Zij laten zien wat je, naast hun maatschappelijke carrières, kunt bereiken met deze instelling."

Van der Geest blikt terug op eind januari, toen de vorige hoofdsponsor mkbasics.nl haar vertrek bekendmaakte. "Het was de dag voordat Iris de Alternatieve Elfstedentocht won. We wilden als een team graag door en hebben toen de schouders eronder gezet om een nieuwe sponsor aan te trekken. Die instelling werd herkend en gewaardeerd door Turner en dat zorgt voor onderling vertrouwen."

Het adviesbureau uit Leusden heeft een contract van één jaar afgesloten, met de intentie om zich voor langere tijd als hoofdsponsor aan de ploeg te verbinden. Andere sponsors blijven aan: CMP voor kleding, Cádomotus voor materiaal, Torq voor de sportvoeding en Cannondale stelt haar nieuwste racefietsen en mountainbikes ter beschikking.

Klik hier voor het transferoverzicht marathon.


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan