"Een radicale beslissing", aldus Erwin Mesu. De 30-jarige marathonschaatser legt zijn schaatsen in de kast en gaat de komende maanden met een camper door de Alpen reizen. Of hij definitief met schaatsen stopt, weet hij nog niet.

"Misschien betekent dat het einde van mijn schaatscarrière, misschien kom ik in september wel zo fit en gemotiveerd terug dat ik weer vol goede moed aan de winter begin. Dat is voor latere zorg", schrijft Mesu op zijn social media. Mesu heeft zijn baan opgezegd, zijn huis te koop gezet en trekt van juli tot september met een camper door de Alpenlanden. 

Mesu boekte in 2015 zijn mooiste zege uit zijn loopbaan tot nu toe. Toen was hij op de Weissensee de sterkste in de Alternatieve Elfstedentocht. De jongere broer van Erwin, Niels Mesu, won die wedstrijd in 2016. Hij rijdt momenteel ook geen wedstrijden, nadat bij hem opnieuw huidkanker is geconstateerd.

Dit bericht bekijken op Instagram

Mijn nieuwe huis heeft wielen... Wie blijft doen wat hij deed, die krijgt wat hij altijd al kreeg... En dus was het, met een vooruitzicht van weer een schaatsjaar zonder team, tijd voor radicale beslissingen. Daarnaast staat ons huis in Heerenveen inmiddels te koop omdat Niels voorlopig in Zeeland blijft. Het ideale moment voor mij om nieuwe dromen na te jagen. Dus zegde ik vorige week mijn baan op en kocht deze brute camper. Vanaf 6 juli stuur ik dit huis op wielen via de Vogezen richting de Franse Alpen om van daaruit door te trekken door alle Alpen-landen, op zoek naar de mooiste camperplaatsen en om de mooiste fiets en MTB locaties van de Alpen te gaan ontdekken. Misschien betekent dat het einde van mijn schaatscarrière, misschien kom ik in september wel zo fit en gemotiveerd terug dat ik weer vol goede moed aan de winter begin. Dat is voor later zorg... komende zomer dus een Insta vol met bergfoto’s, klassieke cols en vast een aantal brute MTB afdaling filmpjes...

Een bericht gedeeld door Erwin Mesu (@erwinmesu) op