Tickets
Shop
Nieuws 28 jun 2019

Canada ontslaat bondscoach shorttrack

Nog geen jaar na zijn aanstelling als bondscoach shorttrack is Éric Bédard alweer ontslagen door de Canadese bond. De oud-shorttracker en drievoudig olympiër werd in augustus 2018 aangetrokken om het Canadese team naar successen te leiden op de Olympische Spelen van 2022 in Beijing.

De Canadese bond heeft in een persbericht geen verdere details over het ontslag bekendgemaakt, maar kondigde wel aan de trainersstaf te herstructureren in aanloop naar de volgende Olympische Spelen. De bond is inmiddels op zoek naar een opvolger van Bédard. In de tussentijd zullen de overige trainers de situatie waarnemen.

In drie optredens op de Olympische Spelen wist Bédard vier medailles te veroveren. Individueel veroverde hij brons op de 1000 meter in Nagano, samen met zijn landgenoten haalde hij destijds ook goud op de aflossing. Dat kunstje herhaalde hij in 2002 in Salt Lake City, waarna hij in Turijn nog een zilveren medaille aan zijn verzameling toevoegde. Na zijn actieve carrière werd hij coach in Duitsland en Italië, voordat hij terugkeerde naar Canada.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan