Group 2
arrow copy Terug
Nieuws 06 jan 2019

Breeuwsma en Schulting voeren EK-selectie aan

De Selectiecommissie Shorttrack van de KNSB heeft de namen bekendgemaakt van TeamNL voor de Europese kampioenschappen in Dordrecht. De Nederlands kampioenen Daan Breeuwsma en Lara van Ruijven waren al zeker van het EK, de rest van de ploeg is nu ook bekend.

Foto : Sander Chamid

De selectie van TeamNL is samengesteld aan de hand van de resultaten bij het KPN NK Shorttrack van afgelopen weekeinde, plus die van de eerste drie World Cups van dit seizoen. In Thialf werden Daan Breeuwsma en Lara van Ruijven vandaag nationaal kampioen. Het EK-team zal bestaan uit de onderstaande shorttrackers.

De EK-ploeg moet het bij de mannen doen zonder titelverdediger Sjinkie Knegt. De 29-jarige Fries is nog herstellende van een zware spierblessure en moet de strijd in eigen land aan zich voorbij laten gaan. De relaymannen moeten het in Dordrecht dus doen zonder hun vaste slotrijder. Grote vraag is dus wie er op het EK de Nederlandse ploeg naar de finish brengt.

"Als je puur naar gewicht kijkt, zou ik mijn plek moeten behouden en Itzhak (De Laat, red) de slotrijder moeten zijn", geeft kersvers Nederlands kampioen Daan Breeuwsma aan. "Ik kan hem goed lanceren en hij moet het dan afmaken. Wie er dan bij komt, maakt niet zo heel veel uit. Dylan en Jasper rijden supersterk en ook Dennis rijdt heel snel op de trainingen. Alleen bij hem komt het er nog niet zo uit bij de wedstrijden."

Mannen:
Individuele deelnemers: Daan Breeuwsma, Itzhak de Laat en Dylan Hoogerwerf
Relay: Daan Breeuwsma, Itzhak de Laat, Dylan Hoogerwerf, Jasper Brunsmann en Dennis Visser

Vrouwen:
Individuele deelnemers: Suzanne Schulting, Lara van Ruijven en Yara van Kerkhof
Relay: Suzanne Schulting, Lara van Ruijven, Yara van Kerkhof, Rianne de Vries en Tineke den Dulk

Voor meer informatie over het EK Shorttrack, kun je hier terecht.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan