Voor komend seizoen moet Team Skate4AIR op zoek naar twee nieuwe rijders. Zowel de ploeg in de Topdivisie als in de beloftencompetitie heeft een man versterking nodig. Erik Valent en Martijn de Groot gaan de teams verlaten.

Valent doet komend seizoen een stapje terug. Hij verruilt de Topdivisie voor de beloftencompetitie. "Het combineren van topsport met een maatschappelijke carrière en privéleven is niet meer haalbaar", legt Valent uit. Als individuele rijder bij de beloften blijft hij wel betrokken bij de ploeg. Robin Snoek, Tijs van der Steen, Axel Koopman, Simon Borsen en Stefan Wolffenbuttel blijven deel uit maken van Team Skate4AIR.

"Het is jammer dat zo'n ervaren rijder stopt, maar we respecteren uiteraard Eriks keuze", zegt Jelmer Looijesteijn, ploegleider van de Topdivisie. "Hij heeft een erg moeilijke start van het seizoen gekend, maar al vrij snel en met name op de Weissensee heeft hij zijn meerwaarde voor de ploeg weer bewezen. Hij is de laatste jaren altijd een vaste waarde in het team geweest en we zullen hem zeker missen."

Beloftenrijder Martijn de Groot gaat de ploeg verlaten. Hij zal nog steeds in actie komen op marathons, maar dan als hardloper. "Martijn is het afgelopen seizoen vol overgave bij ons team aangesloten, daar Sjoerd Leemrijse vanwege blessureleed noodgedwongen moest stoppen met topsport", vertelt ploegleider Gijs Roos. "We vinden het jammer dat hij ons gaat verlaten, maar begrijpen zijn keuze om vanaf nu als marathonloper successen te behalen." De beloftenploeg bestaat uit Roelof Koops, Jan Willem Broos en Twan Berlijn.

Het team, dat nauw verbonden is met Stichting Skate4AIR, gaat op zoek naar versterking voor de Top- en beloftendivisie. "We zijn op zoek naar een allroundrijder die zowel op kunst- als natuurijs goed uit de voeten kan. Met name op de Weissensee heeft onze ploeg goed gepresteerd en dit is een lijn die we ook komend seizoen voort willen zetten", besluit Looijesteijn.

Klik hier voor het volledige transferoverzicht marathon.