Op de slotdag van de World Cup in Nagano staan er nog vier onderdelen op het programma. De heren rijden een 1000 en 5000 meter. De dames mogen van start op de team pursuit, maar trappen af met de tweede 500 meter van dit weekend.

De eerste 500 meter werd vrijdag al verreden en gewonnen door Nao Kodaira. Zij neemt het in de voorlaatste rit op tegen Olga Fatkulina. In de laatste rit is het de beurt aan Brittany Bowe en Min Sun Kim. Dione Voskamp, die vrijdag haar debuut maakte in de A-groep, komt zondag als eerste het ijs op voor Nederland. Zij start op de 500 meter in rit één tegen de Japanse Konami Soga. 

In rit drie is het de beurt aan Michelle de Jong, zij neemt het op tegen Jingzhu Jin uit China. Sanneke de Neeling gaat na het brons van zaterdag op de 1000 meter in rit zes laten zien of ze nog een medaille kan toevoegen aan haar oogst dit weekend. In de B-groep komt Isabelle van Elst eerder op de dag in actie.

Klimmen
Op de 1000 meter treffen de twee verrassingen van de vorige World Cup elkaar in de laatste rit. De Chinees Zhongyan Ning, de verrassende winnaar in Nur-Sultan, ontmoet de Belg Mathias Vosté, die in Nur-Sultan knap vierde werd. Kai Verbij staat in rit acht tegenover de Zuid-Koreaan Tae-Yun Kim. Verbij staat op dit moment derde in het World Cup-klassement achter afwezige landgenoten Thomas Krol en Kjeld Nuis en zou dus zomaar kunnen gaan klimmen op de ranglijst.

Voor het zover is komen in rit één, twee en zes eerst Lennart Velema, Hein Otterspeer en Dai Dai N'tab in actie op de kilometer. Zij treffen respectievelijk de Rus Pavel Kulizhnikov, de Japanner Ryota Kojima en de Duitser Joel Dufter. Alle vier de Nederlanders reden eerder dit weekend ook al twee 500 meters. Wesly Dijs rijdt eerder op de dag in de B-groep van de 1000 meter.

Door de afwezigheid van veel toppers zien we geen Nederlandse heren in de A-groep op de vijf kilometer. Marwin Talsma start wel in de B-groep, in rit zes. De Nederlandse damestrein mag zondag in rit drie van start tegen China op de ploegenachtervolging. Het is nog de vraag wie er namens Nederland gaan starten: bondscoach Jan Coopmans heeft keus uit Esther Kiel, Reina Anema, Elisa Dul en reserve Marijke Groenewoud. 

Klik hier voor de volledige startlijsten en klassementen.