Tickets
Shop
Nieuws 13 dec 2019

Thomas Krol verlengt met Jumbo-Visma tot Spelen 2022

Thomas Krol blijft tot en met de Olympische Spelen verbonden aan Team Jumbo-Visma, dat maakt de ploeg vandaag bekend in een persbericht. De regerend wereldkampioen op de 1500 meter kon na vorig jaar ook terug naar zijn oude ploeg Team Reggeborgh, maar verkiest nu een langer verblijf bij de ploeg van coach Jac Orie.

Foto : Sander Chamid

Na een succesvol debuut jaar in de kleuren van Team Jumbo-Visma trok de 27-jarige Krol in de beginmaanden van het nieuwe seizoen zijn goede vorm door. In de eerste drie wereldbekerwedstrijden pakte hij in totaal vijf gouden medailles. Op de 1000 meter was hij al tweemaal de beste, op de 1500 meter bleef hij eenmaal de concurrentie voor. De overige twee gouden plakken behaalde Krol op de teamsprint. 

Krol reageert opgetogen over zijn contractverlenging: "Sinds ik bij Jac zit, heb ik enorme progressie geboekt en doe ik bij de grote toernooien mee om het goud. Ik ben dan ook van mening dat dit voor mij de ideale route is om over twee jaar bij de Spelen van Peking mee te kunnen strijden om de medailles."

"Met zes World Cup-medailles heb ik laten zien dat mijn wereldtitel in Inzell geen toevalstreffer was. Misschien ben ik momenteel wel beter dan ooit. Ik hoop deze vorm door te trekken. Om te beginnen bij de NK Afstanden van eind december."

Krol is al de derde schaatser van Team Jumbo-Visma die zijn contract verlengt tot en met de Olympische Winterspelen. Eerder werden toppers als Kjeld Nuis (2023) en Patrick Roest (2022) al voor langere tijd vastgelegd.

Bekijk hier het transferoverzicht langebaan.


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan