Tickets
Shop
Nieuws 04 dec 2019

Elfstedenzwemtocht keert terug in estafettevorm met BN'ers

It giet wer oan! De elfstedenzwemtocht keert komende zomer terug in estafettevorm, dat heeft langeafstandszwemmer Maarten van der Weijden woensdag bekendgemaakt in De Wereld Draait Door. Dit keer wisselen BN'ers elkaar af om de monstertocht van bijna 200 kilometer te voltooien.

Foto : Martin de Jong

Olympisch kampioen Van der Weijden volbracht afgelopen zomer de elfstedenzwemtocht in drie dagen, na een mislukte poging in 2018, en haalde daarmee 6,5 miljoen euro op voor onderzoek naar kanker. Ook dit jaar zal de tocht in het teken staan van goede doelen. "Ik heb hem al gehaald, dat voegt niet zo veel toe", licht Van der Weijden zijn besluit toe om zelf niet mee te doen. "Ik vond het zo enorm gaaf om die tocht te zwemmen en wilde het op een bepaalde manier voortzetten."

Eén van de deelnemers is Kay van der Kooi, de man van Paulien van Deutekom, die dit jaar al een stukje meezwom met Van der Weijden. Daarnaast zullen onder meer Mathijs van Nieuwkerk, Claudia de Breij, Syb van der Ploeg (in januari reed hij de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee uit) en René en Natasja Froger het water induiken. "Ik ga coachen, maar als het nodig is dan spring ik het water in en dan sleur ik ze door het water heen, want we moeten het gewoon halen", aldus Van der Weijden.

De elfstedenzwemtocht wordt gehouden van 28 tot en met 31 augustus 2020. Van der Weijden zal het startschot geven van de estafette en ook een paar deelnemers persoonlijk begeleiden. Tijdens deze editie kan het publiek wederom op verschillende plekken het water induiken om een stukje mee te zwemmen.


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan