Het is uiterst onzeker of de Europa Cup (ook wel de Holland Cup) in Heerde volgend jaar door kan gaan. Doordat de Provincie Gelderland haar beleid heeft aangepast kan vanuit de provincie geen ondersteuning meer worden verwacht. Dat betekent dat Skeelerclub Oost Veluwe een aanzienlijk gat in haar begroting heeft gekregen.

In 2020 staat de Europa Cup al voor het twaalfde jaar op de agenda. Het wedstrijdweekend dat traditioneel begin mei georganiseerd wordt is inmiddels uitgegroeid tot een toonaangevend evenement in de skeelerwereld. Vaak wordt het toernooi gezien als een mini-wereldkampioenschap waar ieder jaar weer vele wereldkampioenen aan de start staan. 

De Holland Cup is al die jaren georganiseerd door een kleine groep fanatieke mensen vanuit de club, die met de medewerking van een grote groep vrijwilligers een topevenement kon neerzetten. Het evenement staat voor volgend jaar op 1, 2 en 3 mei op de agenda, maar het is zeer de vraag of de wedstrijden wel door kunnen gaan. De skeelerclub is op zoek naar vervangende gelden voor de sponsoring vanuit de Provincie Gelderland. 

Eenieder die een steentje kan/wil bijdragen om toch de financiën bij elkaar te krijgen wordt opgeroepen om contact op te nemen met de club door te mailen naar info@skeelerhuus.nl of te bellen met voorzitter Bertus Dokter (06-20738009) of penningmeester Jannes Wolff (06-51459546).