Dit weekend staat de Europa Cup in Geisingen op het programma en worden de eerste regionale competities voor inlineskaters verreden. Daarnaast start Nederland op het WK Synchroonschaatsen. Lees hier hoe je dit en meer kunt volgen.

Europa Cup 2 (12-14 april)
Een grote groep van 62 Nederlandse inlineskaters is afgereisd naar het Duitse Geisingen voor de tweede Europa Cup. Op de overdekte piste worden vrijdag de kwalificaties verreden en staan zaterdag en zondag de finales op het programma. Meer informatie vind je hier.

Regionale competities (13 april)
Na de landelijke aftrap van de KNSB baancompetitie in Heerenveen beginnen zaterdag ook de regionale competities. In Rijssen staat de eerste Stouwdam Competitie op het programma en in Puttershoek start de Stehmann Competitie. In Zwaagwesteinde barst de Van Lingen Competitie los.

WK Synchroonschaatsen (12 en 13 april)
Het WK Synchroonschaatsen vindt dit jaar in Helsinki plaats. Team Illumination houdt de Nederlandse eer hoog in een deelnemersveld van 24 teams. Op vrijdag wordt de korte kür gereden en zaterdag volgt de vrije kür. Het WK is te volgen via deze livestream. Let op! In Finland is het een uur later. Klik hier voor alle informatie.

Closing Games (13 april)
In Turnhout staan de Closing Games op het programma. Aan deze wedstrijd voor junioren E tot en met veteranen doet een flink aantal Nederlandse shorttrackers mee. Voor deelnemers en uitslagen, klik hier.

Spring on Ice (13 en 14 april)
Het internationale Spring on Ice is een wedstrijd voor solorijders in alle categorieën. Er wordt alleen een vrije kür gereden. Meer informatie vind je hier.

Súdwest-Fryslân skeelertocht (14 april)
Voor de toerrijders staat er zondag weer een mooie tocht in de planning. De skeelertocht Súdwest-Fryslân is een individuele tocht die om 13.00 uur gezamenlijk van start gaat. Klik hier voor alle informatie.

Klik hier voor de volledige kalender.