Tickets
Shop
Nieuws 03 nov 2018

Stollenga verrast op 500 meter: 'Dit is echt bizar'

Uitbundig juichend kwam Esmé Stollenga na de 500 meter over de finish. Met een eindtijd van 38,89 reed ze bijna een halve seconde van haar persoonlijk record af. Dat ze zich daarmee ook nog eens bij de gelukkige vijf schaarde die een ticket voor de World Cups veroverden, was alleen nog maar mooier. "Het lijkt wel een droom. Dit is echt bizar."

Foto : Sander Chamid

De 500 meter werd tijdens het World Cup kwalificatietoernooi sowieso een afstand vol verrassingen. Gevestigde namen als Sanneke de Neeling en Anice Das maakten plaats voor Jutta Leerdam en Femke Beuling. Ook Letitia de Jong en Janine Smit plaatsten zich voor de World Cups. Stollenga maakte met haar prestatie de top vijf compleet.

"Ik wist dat een 38'er er in zou zitten, maar dit komt wel als een verrassing. Ik had geen druk en zou er gewoon van gaan genieten. Als je dan top vijf rijdt is het natuurlijk mooi, maar dan moet je wel een 38'er rijden."

Spotlight
Haast achteloos loopt Stollenga langs de wachtende pers. Voor de normaal wat schuchtere Stollenga is het gek om opeens zo in de spotlight te staan. "Ja, dat is wel erg leuk. Normaal ben ik meer teruggetrokken. Nu moest ik opeens ook op televisie." Dankzij haar prestatie kan Stollenga zich opmaken voor nog meer aandacht de komende weken tijdens de World Cups, waarvan de eerste in Japan worden verreden.

Stollenga, die lang last heeft gehad van een slepende rugblessure, kan het nog moeilijk geloven. "Daardoor geniet ik er nu wel extra van, maar ik ben eigenlijk veel meer bezig met wat er nog gaat komen. Terugkijken doe ik niet echt." De 23-jarige Groningse mag het over twee weken op het internationale podium laten zien. "Ik ben nog nooit buiten Europa geweest, dus dat wordt wel bijzonder. Ik ben altijd al blij, maar er zit nog wel meer in denk ik."

Klik hier voor de volledige uitslag.


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan