Tickets
Shop
Nieuws 12 nov 2018

Drie Nederlanders op bovenste trede bij StarClass in Hasselt

Xandra Velzeboer, Jens van 't Wout en Bram Steenaart hebben bij de tweede StarClass in Hasselt het eindklassement gewonnen. De junioren waren na drie afstanden het meest constant. Bij de senioren veroverden Koen Slootweg, Kay Huisman, Emma van Zuijlen en Tineke den Dulk een podiumplek.

Foto : Erwin van de Griek

Bij de heren senioren kwamen Koen Slootweg en Kay Huisman maar net tekort voor de overwinning. Hoewel ze allebei een individuele afstand wisten te winnen (Slootweg won de 500 meter, Huisman de 1500 meter), moesten ze de zege aan Lorenzo Morrone laten. De Italiaan werd op elke afstand tweede en was dus het meest constant.

Bij de dames reden de A-junioren en senioren samen, maar werden de klassementen wel apart van elkaar gemaakt. Emma van Zuijlen pakte bij de senioren het zilver en Tineke den Dulk brons. Van Zuijlen legde op de 1500 meter beslag op het zilver, maar verloor net iets teveel op de kortste twee afstanden (zevende en vijftiende) om het klassement te winnen. Den Dulk eindigde dankzij een vierde (500 meter), zesde (1000 meter) en derde plaats (1500 meter) op plek drie in het eindklassement.

Bram Steenaart won bij de A-junioren het algemeen klassement dankzij een eerste, tweede en derde plek op de 1500, 500 en 1000 meter. Zijn grootste concurrent, Sven Roes, won weliswaar twee afstanden, maar door een negentiende plek op de 1500 meter verloor hij net teveel punten. Roes eindigde daardoor als tweede. Melle van 't Wout eindigde als vierde. Bij de vrouwen A-junioren werd Esther Gijsbers vierde.

Xandra Velzeboer was bij de B-junioren verreweg de beste. De juniore, die vorig weekend nog in Calgary zat voor de World Cups voor senioren, won alle drie de afstanden. Yaël Prenger eindigde ondanks een tweede plek op de 1000 meter op de vierde plek in het klassement. Jens van 't Wout mocht zich in dezelfde leeftijdscategorie de beste noemen bij de heren. De jongeling won de 500 en 1000 meter en eindigde als tweede op de 1500 meter. 

Bekijk hier alle uitslagen.


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan