Tickets
Shop
Nieuws 07 mei 2018

Wouter olde Heuvel getroffen door hersenbloeding

Wouter olde Heuvel is getroffen door een hersenbloeding. De 31-jarige oud-langebaanschaatser werd woensdag onwel tijdens een fietsrit en is meteen overgebracht naar het Universitair Medisch Centrum in Groningen, waar verdere onderzoeken plaatsvinden.

Foto : Margarita Bouma

Olde Heuvel stopte in 2016 met schaatsen en ging daarna als assistent-coach aan de slag bij Team Justlease.nl. Tijdens de afgelopen Olympische Spelen in PyeongChang begeleidde hij onder andere Ireen Wüst naar haar gouden medaille. 

Justlease hield er onlangs mee op, waarna Olde Heuvel in gesprek ging met Team LottoNL-Jumbo. Die onderhandelingen liepen echter spaak, waardoor hij nog niets had gevonden. De Tukker was jaren ploeggenoot en trainingsmaatje van Sven Kramer bij TVM en LottoNL-Jumbo.

Erben Wennemars legde op NPO Radio 1 even uit wat er precies is gebeurd. "Hij moest overgeven en eenmaal in het ziekenhuis werd een hersenbloeding geconstateerd. Wat ik weet, is dat het nu relatief goed met hem gaat. Maar het gaat natuurlijk nooit goed als je op 31-jarige leeftijd een hersenbloeding krijgt."


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan