Tickets
Shop
Nieuws 16 mei 2018

Olde Heuvel is 'aan de beterende hand' na hersenbloeding

Een fietsritje met vrienden eindigde voor Wouter olde Heuvel in een ziekenhuisbed. Twee weken geleden werd hij getroffen door een hersenbloeding. Een grote schok voor hem en zijn omgeving, maar inmiddels is de 31-jarige oud-topsporter aan de beterende hand.

Foto : Margarita Bouma

Tijdens de fietstocht kreeg Olde Heuvel ineens enorme hoofdpijn. "Ik vertrouwde dat niet. Ik begon te braken en heb toen zelf nog een ambulance kunnen bellen", laat hij weten aan de NOS. "Ik dacht eerst dat ik misschien een migraine-aanval had. Het werd heviger en heviger." Hij belandde eerst in het ziekenhuis in Heerenveen en werd daarna overgebracht naar het Universitair Medisch Centrum Groningen, waar een drain in zijn hoofd werd geplaatst om de druk te verlagen. "Daarna werd het een stuk draaglijker."

Naar omstandigheden gaat het nu goed met Olde Heuvel. Hij is van alle monitoren en bedrading af en heeft geen uitvalverschijnselen. "Ik ben wel snel moe en kan veel prikkels nog niet aan. Ik ben enorm blij dat ik er zo vroeg bij was." De voormalig allrounder denkt dat hij volgende week naar huis mag. "Al zal het nog wel even duren om weer helemaal de oude te worden. Maar ik ben aan de beterende hand en heb veel geluk gehad." De vele reacties vanuit de schaatswereld en daarbuiten doen hem goed. "Mensen leven mee en daar ben ik dankbaar voor."

Dat de oud-topsporter op zo'n jonge leeftijd is getroffen door een hersenbloeding doet hem wel pijn. "Ik ben nog maar 31 en train nog altijd veel. Op internet lees je dat het veel voorkomt bij mensen die roken of drinken, maar het kan dus iedereen overkomen. Er is geen aanwijsbare reden en dat maakt het moeilijk om te accepteren."


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan