Tickets
Shop
Nieuws 28 jun 2018

Shannon Rempel zet punt achter schaatscarrière

Shannon Rempel (33) zet een punt achter haar schaatscarrière. Het hoogtepunt in de loopbaan van de Canadese was de zilveren medaille die ze samen met haar teamgenoten pakte tijdens de Olympische Spelen team pursuit in 2006.

Foto : Sander Chamid

Al op haar vijftiende nam Rempel in 1999 voor het eerst deel aan het WK Junioren, het kampioenschap waar ze in 2003 het klassement won. Bij de senioren nam ze negen keer deel aan de WK Afstanden en het WK Sprint en twee Olympische Spelen. 

In de winter van 2014 nam Rempel een seizoen pauze, de vrouw uit Winnipeg kreeg te kampen met blessures. Ze wist zich terug te vechten naar het ijs, maar besloot wel voor het begin van afgelopen winter dat haar afscheid vaststond. "Daardoor kon ik me heel goed focussen op dat proces, en heb ik kunnen genieten van alle mooie momenten en het schaatsen. Ik ben klaar voor nieuwe doelen en dromen", vertelde ze aan speedskating.ca 

"Ik ben heel trots dat ik Canada de afgelopen achttien jaar heb mogen vertegenwoordigen. Sport is een groot deel van mijn leven en heeft me een onvergetelijke tijd gegeven. Ik heb dingen meegemaakt die ik nooit meer zal vergeten. Ik wil mijn familie en vrienden bedanken voor hun onvoorwaardelijke liefde, support en aanmoedigingen."


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan