Tickets
Shop
Nieuws 02 jun 2018

Inlineskaters in actie op Special Olympics Nationale Spelen 2018

Over een week vinden de Special Olympics Nationale Spelen 2018 plaats in de Achterhoek. Van 8 tot en met 10 juni gaan ruim 2000 sporters met een verstandelijke beperking uit heel Nederland de strijd aan met elkaar. Samen met meer dan 700 begeleiders wordt dit het grootste sportevenement dat ooit in de Gelderse streek is gehouden.

Foto : Stan Bouman

Net als bij de Olympische Spelen is er op vrijdagavond 8 juni een openingsceremonie. Onder leiding van Erben Wennemars en Erik Hulzebosch wordt deze gehouden in voetbalstadion De Vijverberg in Doetinchem, met Gerard Joling als hoofd act. In het Special Olympics Dorp (recreatiepark Marveld) brandt drie dagen lang de Special Olympics vlam.

Op zaterdag 9 juni gaan de wedstrijden van start ter voorbereiding op de finales van zondag 10 juni. Ruim 2000 sporters zijn actief in 21 takken van sport, verdeeld over veertien locaties in de Achterhoek. Naast onder andere atletiek, zwemmen, golf en judo staat ook inlineskaten op het programma. Er worden vier afstanden georganiseerd: de 100, 300, 500 en 1000 meter.

Special Olympics Nederland maakt deel uit van een wereldwijde beweging in 170 landen die zich inzet om het leven van mensen met een verstandelijke beperking te verbeteren door middel van het organiseren van sportevenementen. Immers sporten maakt mensen met een verstandelijke beperking niet alleen fysiek en mentaal 'fitter', het vergroot ook het zelfvertrouwen en daarmee het zelfbeeld.

Meer informatie over de Special Olympics Nationale Spelen 2018 vind je hier.


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan