Tickets
Shop
Nieuws 02 jul 2018

WK Inline-skaten dag 2: Colombia zet zegereeks voort, Nederland in top tien

De tweede dag van het WK Inline-skaten zit erop. Met een zevende plaats voor Michel Mulder op de 500 meter en een zevende plaats voor Janno Botman op de 1000 meter zeker geen slechte dag. Toch ging het meeste eremetaal ook vandaag weer naar de Colombiaanse ploeg.

Foto : Eline Hooghiemstra

500 meter senioren
Michel Mulder wist zich maandagmorgen met een spectaculair eindschot in de kwartfinale voor de halve finale. Hij bleef met zijn spagaatfinish één duizendsten voor Ricardo Verdugo Campos uit Chili. In de halve finale trof hij diezelfde avond niemand minder dan Pedro Causil, Edwin Estrada en Ioseba Fernandez. De sprinter wist van zijn vierde positie nog een plaatsje op te schuiven, maar kwam op de streep tekort. In het eindklassement eindigde hij op plaats zes.  

De finalerace werd gewonnen door de Colombiaan Pedro Causil, die na een kleine voorsprong werd geholpen door zijn landgenoot Edwin Estrada, die met het zilver aan de haal ging. Fransman Elton De Souza maakt het podium compleet. 

Foto : Eline Hooghiemstra

 
Kay Schipper wist het tot de kwartfinale te schoppen, maar kreeg een zware rit voor de kiezen. Achter Edwin Estrada, Mathias Vosté en Ioseba Fernandez kwam hij als vierde rijder over de finishlijn. 

Bij de dames wist Elisa Dul het ook tot de kwartfinales te schoppen, maar zij strandde in haar heat. Na drie starts en een diskwalificatie voor de Zuid-Koreaanse Yiseul An was het de Oostenrijkse Vanessa Herzog die met een mooie inhaalactie in de slotronde de leiding nam. Ze bleef haar collega's Javiera Vargas uit Chili en Geiny Pajaro uit Colombia voor. 

1000 meter (junioren)
In de halve finale finishte Janno Botman als vierde, maar door zijn rappe tijd plaatste hij zich wel voor de finale. Hij opende de jacht op een WK-medaille op koppositie, maar kwam in de voorlaatste ronde vervelend ten val. Hij brak hierbij zijn sleutelbeen.

Het goud ging naar de Zuid-Koreaan Jongjin Cheon. Het podium wordt compleet gemaakt door de Duitser Jan Mende en de Italiaan Vincenzo Maiorca. 

Marit van Beijnum wist knap de halve finale te bereiken, kwam tekort voor een finaleplaats. De wereldtitel ging naar de Colombiaanse Gabriela Rueda. Het zilver was voor de Italiaanse Giorgia Valanzana het brons voor de Zuid-Koreaanse Yerim Lee.

Punten/afvalkoers (senioren)
.Crispijn Ariëns en Luc ter Haar plaatsten zich op maandagmorgen gemakkelijk voor de punten/afvalkoers. De mannen in oranje begonnen de koers goed voorin, maar zakten met nog 20 ronden op de teller naar achteren in het peloton. Met nog achttien en twaalf ronden op de teller moesten de Nederlanders het strijdtoneel verlaten.

In de slotfase van de wedstrijd werd het tempo in de trein flink opgevoerd door onder meer Bart Swings, Ewen Fernandez en Daniel Niero. De wedstrijd om de punten werd gewonnen door de Colombiaan Alex Cujavante, voor de Belg Bart Swings en de Italiaan Daniel Niero. Ter Haar en Ariëns werden respectievelijk zestiende en negentiende. 

Foto : Eline Hooghiemstra

 
Bij de dames hoefde er geen kwalificatieronde verreden te worden. waardoor Elsemieke van Maaren en Maya de Jong direct in de finalerace mochten starten. Ondanks een voortvarende start moest een hoofdschuddende De Jong de race vrij vroeg verlaten. Van Maaren hield dapper stand, maar moest in de laatste aflossingen een gat laten vallen. De koers over tien kilometer werd gewonnen door de Colombiaanse Fabriana Arias, voor de Italiaanse Francesca Lollobrigida en de Colombiaanse Johana Viveros. Van Maaren eindigde op plaats veertien. De Jong werd negenentwintigste. 

Klik hier voor de volledige uitslagen, het programma en de livestream.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan