Tickets
Shop
Nieuws 28 jan 2018

Eerste nationale titel sprint voor Dai Dai Ntab en Letitia de Jong

Dai Dai Ntab is voor het eerst in zijn loopbaan Nederlands kampioen sprint geworden. Letitia de Jong was de beste bij de vrouwen.

Foto : Huub Snoep

De 23-jarige sprinter van Team Plantina eindigde in het algemeen klassement voor Hein Otterspeer en Thomas Krol. 

De afsluitende afstand, de 1000 meter, werd gewonnen door Krol. Hij noteerde een tijd van 1.08,99 en eindigde daarmee voor Otterspeer (1.09,01) en Mulder 1.09,62). 

Mulder won eerder op de dag de tweede 500 meter in een zeer snelle tijd. De sprinter van Team Plantina noteerde een tijd van 34,74 seconden. Hij bleef daarmee zijn ploeggenoot Ntab (34,85) en Otterspeer (35,24) voor. 

Ntab bemachtigde door zijn nationale titel in eerste instantie een ticket voor het WK Sprint in China, maar direct na afloop van het toernooi besloot de KNSB de geblesseerde Kai Verbij een aanwijsplek te geven. Kjeld Nuis en Ronald Mulder waren al zeker van deelname. 

Vrouwen
Letitia de Jong werd bij de vrouwen de nieuwe Nederlands kampioene sprint. De rijdster van Team Afterpay onttroont daarmee haar vriendin Ireen Wüst, die vorig jaar de titel wist te pakken. Achter De Jong ging Anice Das naar het zilver en Sanneke de Neeling naar het brons.

De Jong won op zondag de tweede 500 en 1000 meter. De sprinter noteerde een tijd van 38,62 en eindigde op de kortste sprintafstand voor Lotto-Jumbo-renner Sanneke de Neeling (38,95) en Floor van den Brandt (38,98). Op de 1000 meter was ze De Neeling en Das te snel af.

Bij de vrouwen gaan naast nationaal kampioen De Jong ook Jorien ter Mors en Marrit Leenstra naar het wereldkampioenschap in China. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan