Dat besluit is een tegenvaller voor de rijders van de ploeg. Het zestal Jouke Hoogeveen, Erwin Mesu, Ronald Kruijer, Timo Verkaaik, Pim Cazemier en Bart van der Vlugt plus B-rijder Leander van der Geest moet nu op zoek naar een nieuwe ploeg. Dat geldt eveneens voor trainer Rutger ter Laak en teammanager Harry de Wolff.

Het stoppen van de sponsoring staat los van de prestaties van het team, stelt Olijve. "Als toonaangevend bedrijf op de zonweringsmarkt zijn wij erg tevreden over de samenwerking met het schaatsteam, maar deze manier van sponsoring past niet langer in de hernieuwde strategie van De Haan Westerhoff."

Derde seizoen
Het team van De Haan Westerhoff is bezig aan het derde seizoen in haar bestaan. De relatie tussen het bedrijf en de marathonsport is er echter al veel langer. Als DHW was het bedrijf al betrokken bij het team Windkr88, met destijds ook nog Crispijn Ariëns in de gelederen. Daarna volgde DHW Power-play en in het seizoen 2012-2013 was er ook al een team De Haan Westerhoff, met naast Ariëns onder andere ook Jouke Hoogeveen en Niels Mesu.

De huidige formatie beleefde zijn mooiste momenten absoluut op natuurijs, de ondergrond waar het team voornamelijk op was ingericht. De ploeg was altijd in de voorste gelederen te vinden, en liet zich altijd zien. Gold zeker ook voor Jouke Hoogeveen, die ook op kunstijs vaak een smaakmaker in de wedstrijden is. Tot overwinningen leidde het helaas echter niet.

"We hebben samen een prachtige periode achter de rug. Onze reis naar Oostenrijk en support aan het team op de Weissensee zegt wat dat betreft wel voldoende denk ik", stelt Olijve.