Tickets
Shop
Nieuws 18 jan 2018

Bram Hulzebos van Eastward Travels: 'Bekijk meer in Zuid-Korea dan de ijsbaan'

Op 9 februari beginnen de Olympische Winterspelen in Zuid-Korea. Supporters die de schaatsers ter plekke willen aanmoedigen kunnen nog een reis boeken. Eén van de aanbieders is Eastward Travels, een reisbureau dat gespecialiseerd is in reizen naar Rusland, India, Centraal Azië én Zuid-Korea. Dit unieke, kleinschalige bureau biedt behalve de schaatsreis ook de mogelijkheid om de cultuur van de bestemming op te snuiven.

De man achter Eastward Travels is Bram Hulzebos, zelf een wereldreiziger in hart en nieren. Hij woonde een tijd in Moskou en kent de cultuur van dat land en een aantal andere landen in Azië uit eigen ervaring. "Ik wil altijd nieuwe plekken ontdekken en dan het liefst vooral buiten de gebaande paden. Door mijn tijd in Rusland ben ik daar niet alleen bekend geraakt maar ook gefascineerd door het prachtige land en de mensen daar. Het is veel mooier dan de meeste mensen denken en biedt zoveel mogelijkheden voor toeristen."

Dat geldt volgens Hulzebos ook voor Zuid-Korea. "Met de reizen die ik aanbied naar de Winterspelen wil ik mensen veel meer laten zien. Er zullen dus zeker excursies zijn die men kan doen. Het schaatsen is bovendien steeds in de namiddag en de avonduren, dus die uitstapjes zijn een leuke manier om de dag door te komen én iets mee te pikken van de cultuur van het land. Ik heb dat trouwens vier jaar gelden in Sotsji ook gedaan en moet zeggen dat ik wel wat verbaasd en verrast was door de houding van een deel van de Nederlandse supporters. Hun interesse ging veelal niet verder dan de ijsbaan en het Holland Heineken House. Eigenlijk zonde. Zeker ook in Korea, waar nog zoveel meer te zien is."

In 2011 organiseerde Hulzebos voor het eerst een reis voor schaatsfans. "Naar de WK Allround dat toen in Moskou werd gehouden. Ik woonde daar destijds nog en heb de reizen vanuit Rusland geregeld. Het was mijn eerste kennismaking met het schaatsen en zo ben ik er als het ware in gerold. Want daarna kwamen er onder andere wedstrijden in het Russische Kolomna en vorig jaar de WK Afstanden dat al in Gangneung was. En nu dan de Spelen."

Complete reizen
"Ik bied complete reizen aan en voeg daar de mogelijkheid aan toe om plekken te bezoeken die ik zelf leuk en interessant vind, zoals Gangneung. Daar is Seongyojang te bekijken, de residentie van de voormalige Koreaanse koning of Ojukheon, één van de oudste nog bestaande huizen die ooit werd bewoond door de Joseon-dynastie. Maar ook de bergen en de natuur in de omgeving zijn prachtig."

"Of de grens tussen Noord- en Zuid-Korea, die is een bezoekje meer dan waard, al moet je daarvoor wel de tijd nemen, want het ligt iets verder van de schaatslocaties af. Het is dus beslist mijn streven om de schaatsliefhebbers meer te laten zien van dit bijzondere land. Ik heb er tijdens mijn vorige bezoek al de nodige contacten voor gelegd. Want je gaat toch niet de halve wereld over reizen en dan niets van het land zien waar je verblijft, denk ik dan. In die extra portie cultuur probeer ik te voorzien."

De reis die via schaatsen.nl te winnen is voor schaatsfans (bij de campagne 'Wat voor schaatsfan ben jij: een thuiskijker of een ijshalbezoeker?'), is ook door Eastward Travels aangeboden. "Die campagne krijgt veel publiciteit en er wordt een mailing gestuurd naar tienduizenden schaatsliefhebbers. Dat zijn misschien wel potentiële klanten, dus ik dacht: dat is een unieke kans. Door die prijs krijgt Eastward Travels veel aandacht en zo kan ik mooi mijn bijzondere reizen onder de aandacht brengen. Want, ook al kost zo'n trip natuurlijk wel het nodige, in verhouding zijn de reizen van Eastward Travels niet duur, liggen de hotels op loopafstand van de ijsbaan én kunnen de fans meer van het land zien als ze dat willen. Een ideale combinatie, toch?"

Klik hier voor meer informatie over schaatsreizen.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan