Tickets
Shop
Nieuws 08 feb 2018

Definitief geen Kulizhnikov en Yuskov op de Spelen

De Russische schaatsers Pavel Kulizhnikov en Denis Yuskov hebben zonder succes beroep aangetekend bij het CAS tegen hun uitsluiting van de Olympische Spelen. Het internationale sporttribunaal verklaart dat het op basis van de door de sporters ingediende papieren niet bevoegd is om het beroep in behandeling te nemen.

Foto : Sander Chamid

De schaatsers Kulizhnikov en Yuskov golden als medaillekandidaten voor de Spelen in Zuid-Korea. Ze stapten eerst naar een Zwitserse rechtbank om deelname af te dwingen, maar volgens de website Insidethegames hebben zij die zaak verloren. Ze waren eerder al door het IOC uitgesloten na het dopingschandaal bij de vorige Winterspelen in Sotsji.

In de spoedzitting bij het CAS probeerden de uitgesloten sporters toch een plek te krijgen in het team dat onder neutrale vlag toch mag meedoen aan de Spelen. Dit team bestaat uit 'schone' atleten die hebben kunnen aantonen dat ze nooit met doping in aanraking zijn geweest. In totaal meldden 45 Russen zich eerder bij het CAS om toch deelname aan de Spelen af te dwingen. 

Een groep van vijftien Russen, die bestaat uit dertien sporters en twee coaches, was eerder met succes in beroep gegaan bij het CAS tegen hun levenslange schorsing door het IOC. De sportrechters vonden dat niet voldoende kon worden aangetoond dat zij tijdens de vorige Spelen de dopingregels hadden overtreden. Het IOC bleef echter bij de weigering de Russen toe te laten in PyeongChang.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan