Tickets
Shop
Nieuws 10 dec 2018

Tsiba wint samen met partner Danilova goud bij Golden Spin

Voor Michel Tsiba lijkt de stap naar het paarrijden vooralsnog goed uit te pakken. De 20-jarige kunstrijder won bij de junioren samen met zijn partner Darya Danilova goud bij de Golden Spin. Niki Wories, Kyarha van Tiel en Thomas Kennes kwamen in Zagreb niet in de buurt van het podium.

Foto : Piet van Es

Voor Tsiba en Danilova is het al de tweede overwinning sinds het paar sinds dit seizoen de samenwerking is begonnen. Op de tweede KNSB Cup in Utrecht toonde het koppel zich half november voor het eerst aan het publiek. Aangezien Danilova en Tsiba samen het enige Nederlandse juniorenpaar vormen, leverden het hen meteen een eerste plaats op. In Zagreb won het duo nu dus ook mét concurrentie. Ze behaalden in totaal 114 punten.

Thomas Kennes reed pas zijn tweede wedstrijd van dit jaar en eindigde bij de mannen als negentiende met een totaalscore van 161.20. De Brabander moest afgelopen seizoen het NK aan zich voorbij laten gaan vanwege een rugblessure en is nu weer op de weg terug. De Amerikaan Jason Brown was met een score van 263.42 de beste. 

Bij de vrouwen ging de zege ook naar een Amerikaanse. Bradie Tennell was met een score van 202.41 de winnares. De beste Nederlandse was Kyarha van Tiel (139.56) op de dertiende plaats, drie plekjes voor Niki Wories (132.73). Wories kende een matige eerste kür (ze werd daarin 24e) maar herstelde zich op de vrije kür (12e). Van Tiel noteerde drie persoonlijk records en werd 17e en 15e. 

De Golden Spin of Zagreb is door de KNSB aangewezen als kwalificatiemoment voor het EK eind januari in Minsk. Kennes en Van Tiel hebben met deze scores voldaan aan de ISU-norm en de aanvullende eisen van de bond.

Bekijk hier de volledige uitslag.


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan