Tickets
Shop
Nieuws 19 aug 2018

Italiaanse rijderstent in Oostende doorzocht door politie

De derde dag van het EK Inlineskaten in Oostende kreeg zondagavond een onverwachte wending. De rijderstent van de Italiaanse ploeg werd na aanwijzingen van de dopingcontrole doorzocht door de Belgische politie.

Foto : Eline Hooghiemstra

De laatste huldiging van het baantoernooi in Zandvoorde was zondagavond in volle gang toen er op en rondom de baan een toeloop was van politie en officials. In de afvalbak van het invalidentoilet zou door de toiletjuffrouw een injectiekatheter gevonden zijn. Het voorval zou een vrouwelijk lid van de Italiaanse ploeg betreffen met lang donker haar. De Belgische politie doorzocht daarop de Italiaanse rijderstent en nam verklaringen af. 

Max Presti, bondscoach bij de Italiaanse ploeg, ontkent dat het aangetroffen voorwerp afkomstig is van een van zijn rijders: "Een antidoping-arts heeft de wikkel van een katheter in handen gekregen en betrad vervolgens zonder toestemming onze tent om de tassen van onze atleten te doorzoeken. Wij vonden dit niet goed en hebben hem uit de tent gezet."

"De politie werd vervolgens gebeld en zij hebben onze tent geïnspecteerd, maar daarbij zijn geen gekke dingen aangetroffen en we mochten allemaal gaan. Wij zullen nog wel een klacht indienen voor het schenden van de privacy." 

De Europese Rollerbond C.E.C verklaarde later op de avond: "Tijdens de medailleceremonie werd de tent van Italië en daarbij alle tassen doorzocht op advies van de dopingcontrole. Het resultaat was negatief." Of er verder onderzoek gaat plaatsvinden is nog onbekend. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan