Tickets
Shop
Nieuws 22 aug 2018

Giulia Lollobrigida betrapt op gebruik van verboden vochtafdrijvend middel

Foto : Eline Hooghiemstra

Bij dopingcontroles na afloop van het Italiaans kampioenschap inlineskaten is Giulia Lollobrigida op 21 juli positief bevonden op het gebruik van het verboden vochtafdrijvende middel amiloride-hydrochloorthiazide-ACB, zo meldt het Italiaanse persbureau ANSA.

De 24-jarige Lollobrigida, de jongere zus van meervoudig kampioene Francesca, is door het Italiaanse anti-dopingbureau voorlopig geschorst. Giulia Lollobrigida kwam deze week op het EK in Oostende nog in actie op de afvalkoers op de piste waar ze vierde werd. Met de Italiaanse ploeg reed ze ook de relay waar het team zilver veroverde. Afgelopen winter schaatste Lollobrigida in de kleuren van marathonploeg Lasaulec.

Amiloride-hydrochloorthiazide-ACB is een plasmiddel dat bloeddruk verlagend werkt en de pompkracht van het hart verbetert. Naast prestatiebevordering kan het middel ook voor verdunning van de urine zorgen, waardoor het een maskerende werking voor mogelijke andere verboden middelen krijgt.  

Politie in rijderstent
Afgelopen zondag werd na aanwijzingen van de dopingcontrole in Oostende de rijderstent van de Italiaanse ploeg doorzocht door de Belgische politie. Of het voorval iets te maken heeft met de bevindingen van woensdag is onbekend.


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan